Цвят на урината. За какво говори една безцветна урина, светла или друга?

Следете внимателно оцветяването на урината си. Цвят на урината е сериозен източник на информация, която лекарите използват.

По цвета на урината можете да разберете много за здравето си.

Колкото и да не ви се вярва тя е един от най-верните показатели, по които можете да установите състоянието на здравето си.
В следващите няколко реда ще ви разкрием какво е състоянието на здравето ви, спрямо цвета, който е придобила урината ви.
Със сигурност сте забелязали, че цветът й се променя при най-малката промяна в здравословното ви състояние.

Ето и цветовете на урината, които издават, че имате сериозен проблем:

Светло кафяв цвят на урината

Този цвят издава, че не пиете достатъчно вода и по този начин рискуват да доведете организма си до дехидратация, която може да окаже пагубно влияние върху здравето ви.
Обърнете внимание дали след увеличаването на приема на вода урината ще започне да изсветлява. Ако не се промени, незабавно посетете специалист.
В случай, че не обичате да пиете вода, можете да добавите няколко резенчета лимон или краставица, за да подобрите вкуса й.

Тъмно кафяв цвят на урината

Този цвят е категоричен показател, че здравето ви не е наред. Той е индикатор на проблеми с черния дроб. В никакъв случай не отлагайте посещението при специалист, тъй като може да ви струва твърде скъпо.

Синьо-зелен цвят на урината

Ако урината ви има синьо-зелен оттенък, това означава, че сте приели храна с наситено изкуствено оцветяване. Но това е по-добрия вариант, тъй като в противен случай говори за сериозни проблеми със здравето като ранни симптоми на порфирия (рядко заболяване на черния дроб, което се предава по наследство).
В никакъв случай не отлагайте посещението при специалист.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

Наличие на червени оттенъци на урината

По всяка вероятност тези оттенъци се дължат на следи от кръв, което може да е червен флаг за заболяване на бъбреците, рак или инфекция на уринарния тракт. Не се опитвайте да прилагате домашно лечение, а отидете директно при специалист.

Оранжев цвят на урината

Този цвят отново се дължи на дехидратацията, на която сте подложили организма си. имайте предвид, че редовната дехидратация може да нанесе сериозни последствия върху здравето ви, тъй като по този начин затруднявате допълнително функцията на стомашно-чревния тракт.

Безцветна урина

Следете внимателно оцветяването на урината си

Следете внимателно оцветяването на урината си

Ако урината ви е заприличала на вода и има едва доловим цвят, може да е в резултат на прекомерния прием на вода. Но може да означава и че сте попаднали в плен на коварния диабет.

Сламен цвят на урината

Това е знак, че сте отличници по отношение на хидратацията на организма. Ако обаче цветът й започне да прилича на мед или кехлибар, това е сигнал, че е време да презаредите организма си с калий, магнезий и калций, пише kanal3.bg.

Гнусно, но ефективно: Пиенето на урина прави чудеса

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Цвят на урината. За какво говори една безцветна урина, светла или друга?

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *