Лесен начин за пълно прочистване на дебелото черво и храносмилателния тракт – без клизма!

Тази процедура за прочистване на дебелото черво е от огромно значение за целия организъм

Едва ли има човек, който да не е наясно, но сме длъжни да обясним, че здравето на дебелото ни черво, е свързано с цялостното здраве на организма ни. В него се натрупват редица отрови и токсини, които не могат да се изчистят по самостоятелен начин.

Задължително е да си изберем периоди за прочистване на дебелото черво, за да избегнем риска от опасните болести, свързани с него като диабет, чернодробни заболявания, сърдечни болести и рак.

прочистване на дебелото черво

Прочистване на дебелото черво е добре да се прави минимум два пъти в годината

Тази процедура за пълно прочистване на дебелото черво, която ви препоръчваме, е страшно ефективна и действа безотказно. Идеална е за хора, които не обичат или изпитват страх от клизма.

Трябва да знаете, че тя прочиства перфектно не само дебелото черво, но и целия храносмилателен тракт, унищожавайки всички вредни паразити, гъбички и бактерии. Заради факта, че солената вода може да „измие“ и част от полезната ни микрофлора, добре е в дните след прочистването да хапвате повече кисело зеле, ядково кисело мляко и сирене.

Демир бозан билки за бъбреци

Някои пациенти предпочитат да я правят по веднъж всеки месец, тъй като незабавно усещат благотворния ефект върху организма си. Но все пак, добре е да я практикуваме поне веднъж на три месеца.

Самата процедура е много лесна и не струва никакви пари – трябва ни само вода и морска сол. Добре е водата да бъде изворна като я затоплите леко на котлона. В нея поставяте морската сол и разбърквате добре, докато солта напълно се разтвори във водата.

Количеството трябва да е три литра вода, като на всеки литър поставяте по една лъжица морска сол. Така на три литра вода, се падат три лъжици морска сол, напълно разтворени в течността.

Това количество прочистващ разтвор трябва да изпиете през целия ден – в никакъв случай не се опитвайте да го приемате наведнъж или за кратко време. Добре е да се движите и да направите макар и елементарни упражнения у дома, в момента, след като изпиете поредната чаша.

Тези упражнения може да са клекове, наклони встрани, напади, просто да изкачите стълбите в блока или да се разходите малко пеша. Важно е да запомните, че след пиенето на водата с морската сол, не бива да ядете нищо до вечерта.

Вечерното захранване се състои от банан или други плодове, но в много малки количества. Също може да приемете няколко сурови ядки, препечена филийка пълнозърнест хляб или малка салата с пресни зеленчуци. Най-малко 80% от храната ви за деня трябва да е сурова!

Второто важно условие – предния ден, преди процедурата за прочистване на дебелото черво трябва да сте се хранили изключително малко, отново със сурови храни или ядки и да сте приемали повече течности като чай без захар и вода.


Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

3 коментара по “Лесен начин за пълно прочистване на дебелото черво и храносмилателния тракт – без клизма!

  1. Обръщам Ви сериозно внимание на публикацията! С приемането на сол над нормата от 2 гр.може да увредите бъбреците,а с по-голямо количество може да се стигне до смъртен случай!!!
    Според мен не трябва да се преминава дозата от 2 гр.дневно за човек с 80 кг.тегло дори разтворени във вода!

    • Че тя водата не се абсорбира от организна кви бъбреци, за това е толкова солена

  2. И аз съм на това мнение.Не повярвах ,че е възможно да се пие 3 с.л.Това е убийствена доза за мен

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *