Изпитан лек ще ви избави от досадната хрема за минута

Не й позволявайте да ви изкара извън строя

Дори и да не ви се вярва, този метод може да облекчи неприятната хрема за по-малко от минута.

В сезона на настинките често пъти се сдобиваме с хрема, която причинява тежест и болка в главата. Запушеният нос не е сред най-приятните усещания, за които някога сте мечтали. За да облекчите бързо и ефикасно измъчващата ви хрема, е необходимо да отделите малко време. Благодарение на този древен китайски метод ще укрепите здравето си по естествен начин и ще оставите неприятната хрема в миналото.

Сякаш по неписан закон при появата на хрема се заемаме да търсим най-ефикасния лек за нея. Готови сме да се доверим и на най-абсурдните препоръки на приятели и познати, стига да ни уверят, че ще се избавим от нея.

Не й позволявайте да ви изкара извън строя

Не й позволявайте да ви изкара извън строя

Много по-лесно да се избавите от досадната хрема, която ви кара да се чувствате некомфортно е, ако се заемете с тази задача още в началото на нейната поява.
Така ще ви отнеме по-малко време и няма да ви се налага да търпите всички неприятни последствия като зачервения нос, ожулен до болка например.

Колкото и невероятно да ви звучи неприятната хрема може да бъде излекувана чрез акупресура, която освен това няма странични ефекти.
Ако положението ви е по-тежко повтаряйте процедурата три пъти дневно и ще усетите облекчението.

Започнете с леки кръгови движения по месестата част на ухото. Продължете своеобразния масаж 1 минута, след което преминете към задната част, точно под хрущяла.
Тук вече преминаваме към лек натиск – натискайте и отпускайте. Повторете процедурата десет пъти като избягвате директния натиск на хрущяла.

Следва акупресура на точката между веждите.
Притиснете за минута като използвате палеца и показалеца. Това движение ще ви освободи от заседналите в ноздрите секрети и ще усетите значително облекчение. Освен това ще предпази синусите ви от съхнене и подуване.

“Фигурин

Преминете към бузата, точката под зеницата на окото. Притиснете я леко и плъзнете пръст нагоре. По този начин ще освободите синусите от натрупалото се напрежение.
Завършете акупресурата с кухината, която се намира в ъглите на ноздрите като леко ги притискате с кръгови движения в продължение на минута.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *