Експресен лек срещу високата температура

Не позволявайте на този дискомфорт да провали плановете ви

Високата температура може да ви изкара от строя по-дълго време, отколкото предполагате.

Не й позволявайте да провали плановете ви. За да не попаднете в плен на високата температура дълго време, ще ви разкрием няколко от бабините рецепти, с които са преодолявали този проблем. Те не само са ефикасни, а и са с експресно действие и освен това не натоварват допълнително организма ни с химия.

Всеизвестно е, че високата температура е ясен знак, че организмът ни се опитва да се пребори с някаква инфекция. Голяма част от хората изпитват страх от високата температура, още повече, ако тя е засегнала детето им. Не бива да се страхувате толкова много от нея, тъй като тя е естествена реакция на вашия организъм, който се опитва да се пребори с проблема.

Не позволявайте на този дискомфорт да провали плановете ви

Не позволявайте на този дискомфорт да провали плановете ви

Не бива обаче и да подценявате високата температура, тъй като тя може да нанесе сериозни последствия върху организма ви, ако се повиши над 38.5 градуса.

Един от бабините лекове за свалянето на висока температура е компрес на челото, намокрен с оцет и вода и изцеден.
За целта са ви необходими 500 мл. вода и една-две с.л. оцет. Повтаряйте процедурата до свалянето на температурата.
Същият ефект ще постигнете и ако разтриете тялото си с оцет, както и ако поставите компреси на прасците.

“Фигурин

Най-добре е да разтриете последователно гърдите, корема, гърба и крайниците със смес от оцет и вода – 1:2.
Компресите с лед на челото също са експресен начин за сваляне на високата температура. Трябва обаче да бъдете внимателни с прилагането на леда, за да не предизвикате прекалено охлаждане.

Налейте до половината една чаена чаша ябълков оцет и я допълнете с мед. Разбъркайте двете съставки като е от изключителна важност медът и оцетът да са истински и изпийте половината наведнъж. Останалата част от сместа пийте на всеки пет минути по една глътка. Ефектът наистина е бърз, тъй като подпомага възстановяването на организма.

Ако не обичате приемането на подобни смеси още повече в моменти, в които температурата ви е висока, можете да намажете сгъвките на китките и лактите с разбит на сняг яйчен белтък.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *