Експресно лечение за напуканите пети

Забъркайте ефективни мазила у дома

Напуканите пети са проблем, с който се сблъсква всяка трета дама.

Разбира се летният сезон вече отмина, но напуканите пети винаги са грозна гледка, макар вече да не се носят чехли и сандали.
Те създават дискомфорт на „притежателя” си и освен това създават предпоставки за развъждането на различни бактерии.

Напуканите пети може да се появят в резултат на непоносимост към ниските температури, но най-често са в резултат от липса на витамини, суха кожа или занемаряване на грижите за ходилата.
Често се обръща повече внимание на лицето и ръцете, тъй като се смятат за по-важни от петите. Напуканите пети обаче винаги са грозна гледка, без значение в кой сезон сме.

Забъркайте ефективни мазила у дома

Забъркайте ефективни мазила у дома

Най-добре е да вземете превантивни мерки за избягване на напуканите пети, но ако все пак се е стигнало до там ви съветваме да се заемете веднага с решаването на проблема, преди да се е задълбочил и да е повлякъл други проблеми след себе си.
Колкото по-дълго време отлагате решаването на проблема с напуканите пети, толкова по-дълго време ще ви е необходимо, за да се справите с него.

Предлагаме ви няколко ефикасни рецепти за лечение на напуканите пети:

Зехтин и мед
Съчетанието между мед и зехтин е страхотно и върши чудеса за петите. Смесете равни количества от двата продукта и нанесете получената смес като маска на петите. Оставете я да действа цяла нощ. За да не цапате завивките си, обуйте памучни чорапи. На сутринта измийте петите си с топла вода, подсушете добре и нанесете подхранващ крем.

“Фигурин

Картофи
Сварете един картоф заедно с кората, след което го обелете и го направете на пюре. Добавете 2 с.л. прясно мляко или сметана и няколко капки зехтин. Нанесете сместа върху петите, обуйте памучни чорапи и оставете да действа поне три часа. След това изплакнете петите, подсушете ги и нанесете подхранващ крем.

Добре е да миете краката си и да нанасяте подхранващ крем всяка вечер, за да избегнете появата на напуканите пети.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *