Уникален лек за щитовидната жлеза

Има общоукрепващо действие

Ендокринологът д-р Николай Ботушанов твърди, че стресът е само предпоставката, която отключва болестта на щитовидната жлеза, която така или иначе би се разболяла.

Заболяванията на щитовидната жлеза са автоимунни и дори при най-малкия дисбаланс в имунната система, болестта вече е налице.
Трудно е да се определи кой или по-точно какво дозира стреса, тъй като не можем да отречем, че за едни хора някои неща са по-значими, а за други – не са от значение.

Д-р Ботушанов твърди, че стресът играе по-голяма роля при болестта на Хашимото, което представлява хипофункция на щитовидната жлеза и много по-малка роля при Базедовата болест, която представлява хиперфункция на щитовидната жлеза.
Така или иначе обаче именно стресът е този, който отключва болестите на щитовидната жлеза, които представляват автоимунни заболявания.

Този лек има мощно общоукрепващо действие за щитовидната жлеза

Този лек има мощно общоукрепващо действие за щитовидната жлеза

Като основната причина за болестите на щитовидната жлеза специалистът посочва генетичната експозиция. Част от гените не разпознават собственика си като свой и образуват антитела за унищожаването му.

“Фигурин

Съществуват множество лекове за щитовидната жлеза, но първо трябва да се уверите, че именно този е вашият. Не е препоръчително да прибягвате до самодиагностика и лечение, тъй като може да се окаже опасно не само за здравето, а и за живота ви.

Преобладаваща част от домакините използват яйца в кухнята си и с лекота изхвърлят черупките, без дори да предполагат какво съкровище са те в действителност.
Черупките от яйца са страхотен лек за щитовидната жлеза.

За да си го приготвите са ви необходими следните продукти:

черупките от осем яйца
2 лимона
1 л. ракия
1 кг. мед

Измийте добре яйчените черупки и ги оставете да изсъхнат. След това ги смелете на прах и добавете сока от двата лимона. Объркайте съставките и ги оставете в хладилника за 3-4 дни. Прибавете меда и ракията и оставете сместа да престои една седмица в хладилника, след което е готова за употреба. Приема се по една с.л. от два до четири пъти на ден, след храна.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

5 коментара по “Уникален лек за щитовидната жлеза

  1. Здравейте,не разбрах от описаната рецепта в статията колко трябва да е ракията 1 лъжица или 1 литър?
    Ще Ви бъда благодарна ако ми отговорите своевремено…благодаря предварително!

  2. при кои случай помага това -увеличена или намалена функция на щитовидната жлеза

  3. Този лек е общоукрепващ за щитовидната жлеза и предполагам, че може да се ипозва и в двата случая.

  4. Здравейте, да знаете колко пъти в годината се прави този лек за щитовидната жлеза?

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *