Ако сте родители: Този метод ще спаси живота на детето ви при задавяне! (много важно е да го запомните)

Този метод е може би единственият, който ще спаси детето ви, недай си Боже, при задавяне!

Да чукаме на дърво и да не ни се случва, но животът поднася милиони изненади и за жалост, не всички от тях са добри. Затова и този материал с безценни съвети от лекарите, е задължителен за всеки, който има деца. Ако сте родител, не го пропускайте! А ако нямате деца, също го прочетете, защото ще спаси и вашия живот.

Става дума за единствените бързи и сигурни начини да спасим детето си при задавяне (а и не само децата, както вече уточнихме). Ако видите, че малчуганът ви се е задавил – било то с троха, слюнка или друг твърд предмет като рибена костица например, не се паникьосвайте, а изпълнете следните указания моментално:

задавяне

Запомнете тези съвети, защото те наистина могат да спасят детето ви и вас при задавяне

Първо – веднага дайте къшче сух хляб на детето. При сдъвкването и поглъщането му той ще завлече със себе си и рибената кост или друг предмет, и ще ги пречисти от гърлото.

“Фигурин

Второ – При задавяне, дайте на хлапето да пие лимонов сок (ако имате на разположение такъв). Той веднага ще размекне рибената кост или трошичката хляб и ще им помогне да продължат по пътя си към стомаха.

Трето – Абсолютно същото действие има и суровото яйце. Счупете го и накарайте детето си да го изпие. Задавянето ще отмине за секунди.

Четвърто – ако нямате нито едно от изброените неща, а задавянето е наистина сериозно, то моментално бръкнете в гърлото на детето/вашето/или на пострадалия, за да предизвикате повръщане. Така заедно с остатъка от храната, с него ще излезе и виновникът за опасното задавяне.

След като се справите със заплахата, препоръчително е да давате на малчугана чай от лайка, който да предотврати останалото раздразнение в гърлото. Не забравяйте, че тези съвети не са само предназначени за хлапетата, но и за всеки, изпаднал в тази наистина зла беда.


Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Ако сте родители: Този метод ще спаси живота на детето ви при задавяне! (много важно е да го запомните)

  1. Тъй като става въпрос за невъзможност за ДИШАНЕ, предлагам да изпълним направо последната препоръка! Ако не става с просто изкашляне… И да учим децата си и себе си, да не говорим, докато свещенодействаме дъвчейки.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *