Студените крайници издават сериозни здравословни проблеми

Не подценявайте този проблем, тъй като може да се окаже нещо сериозно

Не си мислете, че студените крайници са ви наследство. Често пъти те издават сериозни здравословни проблеми, на които трябва да се обърне внимание, тъй като в противен случай ще се задълбочат.

През зимните месеци студените крайници сякаш се смятат за нормално явление предвид ниските температури. Но обърнете сериозно внимание на студените крайници, тъй като те може да издават някой от следните здравословни проблеми:

Синдром на Рейно
Това заболяване представлява стесняване на кръвоносните съдове. Синдромът на Рейно представлява патологично състояние, което би могло да засегне носа и ушите.
При вторичния синдром на Рейно се наблюдават и симптоми на други заболявания, които са доста по-сериозни.

Не подценявайте този проблем, тъй като може да се окаже нещо сериозно

Не подценявайте този проблем, тъй като може да се окаже нещо сериозно

Студените крайници могат да се наблюдават не само при малчуганите, а и при възрастните хора. Първото нещо, което трябва да направите, за да не се стига до там е да избягвате факторите, които водят до стесняване на кръвоносните съдове (като например ниските температури).

“Демир

Студените крайници може да са и в резултат на анемия.

Студените крайници също така може да издават, че страдате от диабет. Студенината и изтръпването на крайниците може да са първите симптоми на тази коварна болест, която не случайно е наричана „тихият убиец”.
Болестта нанася сериозни увреждания на съдовете и нервната система, така че не е изключено студените крайници да са в резултат от нея.

Друг сериозен здравословен проблем, за който може да алармират студените крайници, е щитовидната жлеза. Хипотиреоидизмът, което представлява намалена функция на щитовидната жлеза води до забавяне на метаболизма, което често води до усещане за студ и студени крайници.
Другите симптоми на това заболяване са забавен говор, лесна уморяемост, сънливост, летаргия и непоносимост към високите температури.

Не е изключено студените крайници да са в резултат на стрес. Съвременното общество е подложено на доста сериозен стрес, който от своя страна създава редица здравословни проблеми.
Стресът води до повишаване на хормона адреналин, който пък от своя страна свива кръвоносните съдове и възпрепятства циркулацията на кръвта.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *