Д-р Ангел Кунчев разкри как да се предпазим от коварния грип

Д-р Ангел Кунчев разкри как да се предпазим от коварния грип
5 (100%) 2 votes

Върлува нов много опасен грипен щам

Главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев алармира, че коварният нов щам грип, наречен „Швейцария” вече върлува в страната.

Той разкри няколко ефикасни метода, благодарение на които да се предпазим от коварния нов грип.
Д-р Кунчев посочва, че новият грип е изключително опасен. Не са защитени дори и хората, които са си поставили противогрипна ваксина, тъй като това е нов щам и срещу него няма защита. Това означава, че всички сме изложени на еднакъв риск от зараза от новия щам грип.

Върлува нов много опасен грипен щам

Върлува нов много опасен грипен щам

Вирусологът посочва, че новият грип „Швейцария” е изключително опасен, тъй като води до сериозни усложнения като пневмония, бронхити и др.
Освен новия щам грип през този сезон ще върлуват добре познатия ни грип „Калифорния”, по-известен като свински грип и „Пукет”. Те обаче не са толкова опасни, колкото новия щам.

Очаква се най-много заболели от грип да има в края на януари или началото на следващия месец, когато по принцип се обявява грипна епидемия. Д-р Кунчев посочва, че грипът „обикаля” страната за 2-3 седмици. Предстоящото затопляне към края на седмицата след рязкото застудяване тези дни е идеална предпоставка за развитието и разпространението на коварния грип.

За да не паднете в жертва на новия грип е добре да спазвате няколко стари, но златни правила, посочва д-р Кумчев.
Едно от тях разбира се е да избягвате контакта с болни хора, както и обществените места, на които се струпват много хора.
Освен това е добре да проветрявате често помещението, в което стоите.
И не на последно място по важност е да обърнете по-сериозно внимание на хигиената си.

Доктор Кумчев е категоричен, че вече е твърде късно за поставянето на противогрипни ваксини, но ако все пак искате да направите всичко по силите си, за да се предпазите от грипа, трябва да наблегнете на приема на имуностимуланти. Най-добре е те да ви бъдат назначени от личния лекар.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *