Лесен трик ще ви избави моментално от хремата

Хремата изчезва за секунди

Хремата сякаш е най-неприятния момент от всяка една настинка.

Освен, че хремата ни лишава от възможността да дишаме през носа, да усещаме вкус и аромат ни причинява и неприятната тежест в главата, сякаш е пълна с камъни.
Съществува обаче изключително лесен начин, който ще ви избави от хремата моментално.

Разбира се може би сте чували за ефективността на инхалациите срещу хремата. Едва ли обаче някой на възраст над 40 години би си причинил подобно нещо, знаейки колко е опасно това за лигавицата.

Хремата изчезва за секунди

Хремата изчезва за секунди

Макар мнозина да препоръчват да се покриете с кърпа върху съд с гореща течност, не си го причинявайте, тъй като се оказва, че не е съвсем полезно, а и крие своите рискове.
Освен това в забързаното ни ежедневие подобна процедура за лечение на хремата изисква доста време.

Друг начин за бързо лечение на хремата е, ако поставите тампони в ноздрите си, напоени в 70% спирт и изстискани много добре. Този лек срещу хремата обаче е ефективен само ако я хванете още в самото начало, в противен случай не би ви бил от полза. Освен това тампоните трябва да са изстискани много добре, за да не изгорите носната лигавица.
Добре е да останете с тях около 30 минути, след което да ги смените с нови.

“Фигурин

Ако обаче искате да излекувате моментално хремата, съществува един наистина лесен трик. Освен, че не изисква предварителна подготовка, може да бъде направен дори и на работното ви място, без дори да попречи на работата ви.
Единственото, което трябва да направите, за да се избавите от хремата е да притиснете езика си към небцето и да поставите пръста си в точката между веждите.

Притиснете с пръста в продължение на 20 секунди като през цялото това време езикът ви трябва да бъде прилепен към небцето.
Синусите ви веднага ще започнат да се отпушват, без значение дали става въпрос за досадната хрема, простуда, алергия или нещо друго. Този метод действа безотказно при всички положения. Опитайте и ще се уверите сами.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *