Четирите признака, алармиращи за рак на ранен етап

Незабавно посетете специалист за уточняване на здравословното ви състояние

Всички знаем колко е важно да се открие коварният рак в ранен етап. Тогава лечението е възможно и шансовете за оцеляване са почти 100%.

Ако обаче коварният рак бъде открит в доста напреднал стадий, то тогава шансовете ни за оцеляване са много малки.
Експерти са разкрили няколко признака, които алармират, че страдате от рак. Най-хубавото е, че тези признаци ни подават сигнала, че страдаме от рак в началния му етап и по този начин имаме време за реакция, а не да сме поставени пред свършен факт и да броим оставащите ни дни до края на живота.

рак

Незабавно посетете специалист за уточняване на здравословното ви състояние

Всеки може сам да диагностицира коварния рак чрез тези симптоми. Разбира се правим изричната уговорка, че наличието на някой от тези симптоми не означава на 100%, че страдате от рак, но трябва да ви светне червената лампичка, че е необходимо да посетите специалист.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

Екип американски учени продължава работата си по търсенето на още признаци, които диагностицират онкологичните заболявания в ранен стадий.
За откритата вече методика за самодиагностициране на рак учените нямат претенции, че е нещо революционно, но тя може да ви помогне да откриете заболяването в началния стадий и да започнете своевременно лечение, пише informin, цитиран от checkonline4you.

Колкото и странно да ви се струва сред един от основните симптоми, издаващи, че може би страдате от рак, е повишената телесна температура – 37-37.5 градуса. Разбира се не говорим за временното повишение на температурата, когато сте попаднали в плен на някой вирус, а за постоянно поддържане на по-висока телесна температура.
Ако температурата ви обичайно е с такива стойности и не усещате други симптоми на простуда, възпаление или отравяне, е необходимо незабавно да посетите специалист.

Загубата на тегло без каквато и да било промяна в начина ви на живот или хранителния режим, също е доста притеснителна.
Прекомерната умора и сънливост също се считат за едни от показателите на ранен стадий на рак.
И не на последно място по важност е дрезгавият глас, незарастващи рани по устните и възпалено гърло.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Четирите признака, алармиращи за рак на ранен етап

  1. Аз имам злокачествен рак на гърдата, но нямах нито един от четирите симптома , които сте написали

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *