Еликсири за отводняване

Заменете медикаментите с даровете от природата

Много хора страдат от задържане на течности, което представлява сериозна опасност за здравето им. Предлагаме ви няколко еликсира за отводняване, които ще заместят успешно купищата лекарства, предписани ви от медиците.

Макар преобладаваща част от човешкото тяло да е съставено от вода, то задържането на прекалено количество течности в организма води до редица неприятни последствия.
Медиците наричат това опасно състояние едема.

Едни от симптомите, издаващи, че се нуждаете от спешно отводняване са хормонални проблеми, сърдечни проблеми, проблеми с бъбреците, запек, излишък на натрий и не на последно място, колкото и парадоксално да ви звучи – дехидратация.

отводняване

Заменете медикаментите с даровете от природата

Разбира се съществуват редица медикаменти за отводняване, но за никого не е тайна, че колкото и да са ефикасни, не са без странични ефекти. Именно поради тази причина, най-добре е да заложим на билковите комбинации за отводняване, с които ни е дарила природата.

Най-разпространената практика за бързо отводняване е приемът на повече течности. Именно поради тази причина чайовете са най-добрия начин за отводняване.
Ето и кои чайове са най-полезни за избавяне от това състояние:

Чай от коприва
Този природен дар освен, че дава допълнителни сили на организма, стимулира и бързото отделяне на урина. Освен това копривата е изключително полезна, тъй като премахва шлаките и по този начин бори и наднорменото тегло.

Чай от салвия
Тя е мощно противовъзпалително средство, което при редовна употреба е в състояние не само да стимулира бързото отводняване, а и да спре инфекциите в организма ви.

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

Чай от бреза
Когато натрупването на течности в организма е в резултат на проблеми с бъбреците и пикочните канали, чаят от бреза е най-подходящото средство за решаване на проблема.
Той съдейства за прекратяването на възпалението на пикочните канали и стимулира изхвърлянето на течности. Всеизвестен е фактът, че брезата е изключително мощен диуретик, който освен това действа очистително на организма и стимулира обмяната на веществата.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *