Сърцебиенето е сигнал за сериозни болести

Не отлагайте посещението при специалист

Сърцебиенето, което мнозина пренебрегват с лека ръка, е сигнал за множество болести и то доста сериозни.

Специалисти съветват да потърсите лекарска помощ още при първите прояви на сърцебиенето, за да се установи какво го предизвиква.
Оказва се, че именно сърцебиенето може да е сигнал, че страдате от сериозно заболяване на щитовидната жлеза.

Статистиката сочи, че през последните няколко години онкозаболяванията на щитовидната жлеза са нараснали двойно.

Не отлагайте посещението при специалист

Не отлагайте посещението при специалист

Българските ендокринолози посочват като основна причина за този проблем замърсяванията в околната среда – пластмаси, нефтени продукти, пестициди и др.

Макар щитовидната жлеза да е изключително малка, тя носи на плещите си огромна отговорност за здравословното ни състояние.
Неправилното й функциониране може да е една от причините за сърцебиенето, от което страдате напоследък, дори и в състояние на покой.
Често пъти хората се оплакват, че сърцебиенето ги мъчи дори и когато са си легнали, при това без видими причини.

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

Щитовидната жлеза, която има формата на пеперуда е разположена в предната част на шията. Тя е натоварена с производството на жизнено важни хормони за обмяната на веществата. Дори и най-малката промяна в структурата или функцията на щитовидната жлеза може да нанесе сериозни щети върху голяма част от човешкия организъм.

Освен по сърцебиенето, проблемите с щитовидната жлеза могат да бъдат разгадани и по признаци като безпричинно напълняване, повишени нива на холестерол, депресивни състояния, отпадналост, чупещи се нокти, окапване на косата, лесна уморяемост и др.

Обикновено сърцебиенето е предизвикано от повишената функция на щитовидната жлеза. То е съпроводено с нервност, напрежение, безпричинно отслабване и в нередки случаи с нарушения в менструалния цикъл.
Ако имате проблеми с щитовидната жлеза, трябва да сте наясно, че забременяването може да се случи по-трудно, отколкото при останалите. Освен това не са изключени проблеми и при износването на плода.

Понижената функция на този орган, която е известна с медицинското наименование хипотиреоидимъм пък може да предизвика отпадналост, лесно забравяне и суха кожа.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *