Лесни рецепти срещу висок холестерол

Лесни рецепти срещу висок холестерол
4 (80%) 4 votes

Поддържайте нивата му в допустимите граници, за да избегнете сериозни здравословни проблеми

Всички сме наясно, че висок холестерол може да бъде причината за редица сериозни здравословни проблеми.

Най-лесния начин да ги избегнем е като поддържаме нивата му в норма. Понякога обаче е необходимо да положим допълнителни усилия, за да се справим с опасния висок холестерол. Въпреки това, не трябва да се отказвате, тъй като последствията наистина могат да бъдат пагубни.

Основните виновници за опасния висок холестерол са мазнините. Не е задължително обаче да приемате мазна храна, за да имате висок холестерол, тъй като в някои случаи организмът сам си създава този проблем.

висок холестерол

Поддържайте нивата му в допустимите граници, за да избегнете сериозни здравословни проблеми

Така или иначе, без оглед на причината наличието му е изключително опасно. Той може да запуши кръвоносните ви съдове и да предизвика инфаркт или инсулт, може да повиши и кръвното ви налягане, с което също рискувате да попаднете в плен на тези две опасни за живота заболявания.

Обикновено лекарите изписват редица медикаменти и доста тежки и трудни за спазване диети при висок холестерол. Неотдавна обаче учените стигнаха до извода, че съществува много лесен начин за справянето с този проблем.
Първата стъпка към постигане на нормални нива на холестерола е внимателният подбор на храните, които консумираме. Ако залагате основно на приема на плодове и зеленчуци, със сигурност ще държите този проблем далеч от вас.

В следващите редове ще ви разкрием кои храни ще ви помогнат да се преборите с опасния висок холестерол.

Грейпфрут
Доказано е, че редовната консумация на ½ от този плод или 150 мл. прясно изцеден сок от него, приеман при всяко хранене намалява значително нивата на холестерола. Освен това подпомага отслабването. Без да се подлагате на каквито и да било диети или лишения, можете да свалите около 2 кг. за 14 дни само с този режим.

Зелен чай
Зеленият чай също е изключително полезен, тъй като чисти токсините от организма. Той предпазва от появата на сърдечносъдови заболявания.

Ябълки
Не на последно място в борбата с високия холестерол, са и ябълките. Ежедневната консумация на 1-2 ябълки понижава значително нивата му и освен това свежда наполовина риска от появата на инфаркт.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *