Симптоми, издаващи, че страдате от рак на белия дроб

В никакъв случай не подценявайте тези сигнали

Специалисти посочват, че ако имате някой от тези симптоми трябва да си направите необходимите изследвания, за да изясните дали не страдате от рак на белия дроб.

Ето и кои са основните признаци, издаващи, че страдате от рак на белия дроб:

Главоболие
Често пъти причина за главоболието е именно наличието на рак на белия дроб. То се получава от метастазирането на раковите клетки в мозъка, които притискат кръвоносните съдове. Метастазите намаляват значително притока на кръв в артериите на мозъка и това причинява главоболие. Ако ви измъчва подобен проблем от доста време, а не сте наясно каква е причината, задължително посетете специалист.

рак на белия дроб

В никакъв случай не подценявайте тези сигнали

Безпричинно отслабване
Този симптом може да е знак за редица заболявания, сред които проблеми с щитовидната жлеза или рак на белия дроб.
Специалистите посочват, че близо 15% от пациентите диагностицирани с рак на белия дроб загубват голяма част от теглото, преди да им бъде поставена диагнозата.
Това се дължи на прякото влияние, което оказва онкологичното заболяване върху обмяната на веществата.

Болки в гърба, рамото или гърдите
Ако усещате болка в гърдите при всяко поемане на въздух, смях или кашлица, задължително посетете специалист. Не е изключено болката да се разпространява към раменете или гърба. Не бързайте да се притеснявате, тъй като причината за тази болка може да е друга, но задължително се консултирайте с лекар.

Демир бозан билки за бъбреци

Кашлица
Кашлицата при настинка е нормално явление. Ако обаче кашлицата се задържи повече от 14 дни, без никакво подобрение, то задължително трябва да проведете консултация със специалист. Ако кашлицата е съпроводена от кървави храчки, положението е доста сериозно.

„Свистене” при дишане
Свистящият звук при дишане се получава, когато въздухът се опитва да премине през тесните дихателни пътища. Разбира се това не означава, че 100% сте болни от рак на белия дроб, тъй като може да е в резултат на други респираторни заболявания като астма например.

В никакъв случай не си поставяйте сами диагнозата, но ако все пак се появи някой от тези признаци е добре да се посъветвате със специалист, пише zajenata.bg.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *