Прочутата тинктура на баба Рада от Зверино гони грип, високо кръвно и белодробни болести (само 15 капки дневно)

Баба Рада от село Зверино още е известна в региона със своите лечебни рецепти против грип, респираторни заболявания, хипертония и още ред заболявания!

Ако се разходите по Врачанско и попитате за баба Рада от село Зверино, едва ли ще има човек да я знае, дори и задочно. Стотици са тези, които още помнят старата усмихната жена, благодарение на чиито рецепти са преборили редица болести – от грип, до сериозни бъбречни заболявания.

Баба Рада е познавала най-добрите и лековити билки в района като лично ги е търсила и събирала от Ржана планина. Сред множеството й тайни рецепти обаче, изпъква една лесна и много простичка лечебна тинктура, която на мига гони от организма ни високото кръвно, настинка, грип, респираторни заболявания, белодробни заболявания и бъбречни проблеми.

грип

Кой не знае баба Рада във Врачанско и нейните рецепти против грип и други болести

Трябва да се приемат само по 5 капки на ден от въпросната тинктура за профилактика и по 15 капки, ако болестта вече се е отключила в тялото ни.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

Рецептата на баба Рада, така, както я знаят местните, се състои само от обикновена водка (качествена все пак) и чесън. Взима се една чаша счукан чесън – чаена чаша и към нея се добавят две чаши водка. Ако не желаете да консумирате никакъв алкохол, водката може да се замени и с ябълков оцет.

Съставките се слагат в буркан с винт, който се затваря добре и се оставя да престои не по-малко от две седмици. Всеки ден обаче бурканът трябва да се разклаща хубаво, за да се смесват съставките. След като изтекат двете седмици, течността се прецежда внимателно през тензух или цедка и се сипва в буркан от тъмно стъкло.

Съхранява се в хладилника, но може и на друго хладно и тъмно място. Тинктурата против грип и всички останали посочени заболявания се използва всеки ден с помощта на капкомер като се приемат по посоченото количество капки, разтворени във вода, но най-добре в билков чай.

За профилактика за здраве, се приемат по 5 капки всяка вечер преди яденето, а ако вече сте се разболели, взимате по 5 капки три пъти за 24 часа – пак преди всяко ядене.

Тази тинктура на баба Рада от Зверино е прекрасна не само за вътрешна употреба, а и за външно мазане, тъй като цери бързо рани по кожата, микози и подсичания.


Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *