Този лек цери редица болести

Често пъти го подминаваме с лека ръка, без да подозираме колко е полезно

Този лечебен продукт е открит още по времето на Хипократ и е бил използван за лечението на редица болести. Днес обаче като че ли е малко позабравен, въпреки че с всеки изминал ден на обществото му се налага да се бори с все повече болести.

Лечебният продукт може да бъде открит почти във всеки зеленчуков магазин или пък на пазара, но често го подминаваме, без дори да подозираме колко полезен може да ни бъде той за лечението на редица болести.

болести

Често пъти го подминаваме с лека ръка, без да подозираме колко е полезно

В древна Гърция са сваляли дори високата температура с него. Може би вече успяхме да събудим любопитството ви и си задавате въпроса кой всъщност е този продукт. Веднага отговаряме – става въпрос за добре познатото ни червено цвекло.
В китайската народна медицина цвеклото е посочено като природен продукт, който укрепва сърцето и действа пречистващо на кръвта.

Цвеклото може да лекува много болести, сред които проблеми с бъбреците, черния дроб, жлъчката, далака, хипертония, подагра, висок холестерол, щитовидна жлеза и дори затлъстяване.
Специалистите съветват да приемате сока от цвекло в съчетание със сок от лайм или прясно изцеден сок от моркови.

Отначало приемайте по 50 мл. сок от цвекло дневно като постепенно увеличавате дозата, докато не достигнете до приема на оптималната доза от 250 мл. дневно.

Цвеклото е прекрасен продукт за цялостно прочистване на организма. То прочиства не само черния дроб, който е химическата ни лаборатория, а и кръвта. Освен това оказа благоприятно въздействие за лечението на болести, причинени от натрупването на токсини в организма.

“Фигурин

Цвеклото е много полезно при решаване на проблемите с кръвното. То е полезно не само при хипертония, а и при хипотония, тъй като притежава вълшебното свойство да нормализира кръвното налягане.

Използва се и при разширени вени. То запазва еластичността на съдовете, а съдържащият се в него магнезий предпазва от образуването на тромби.

Изключително полезно е да се приема при висок холестерол, тъй като съдържащите се в него сапонини понижават нивата му.

Заради високото съдържание на йод в цвеклото специалистите препоръчват да се превърне в част от ежедневното меню на хората с проблеми с щитовидната жлеза.

Не на последно място по важност, цвеклото е особено полезно при затлъстяване. То ускорява метаболизма и подпомага изгарянето на мазнините.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *