Учени разкриха неподозирана истина: Ето я голямата грешка в лечението на рак!

Лечение на рак – медицината от години търси пълното отстраняване на болестта, но допуска една грешка!

Ниските дози химиотерапия биха могли да бъдат много по-ефективни от сегашния метод за лечение на рак, при който се опитва да се убият всичките ракови клетки. Учени разкриха свое изследване, според което болният има по-голям шанс за оцеляване, ако живее с болестта, научи Doctorbg.net.

Лечение на рак - има ново откритие

Ново изследване дава друг тласък в битката за лечение на рак

В момента ракът се атакува изцяло, търсейки се възможно най-голям брой заразени клетки, които да бъдат ликвидирани. Това е агресивен подход, който обаче не дава исканите резултати, защото е известно, че химиотерапията убива и здрави клетки.

Страничните ефекти на сегашното лечение на рак са много опасни за здравето. Те не се състоят само в окапване на косата и прекалено силна умора, но и в създаването на анемия. Тя пък от своя страна отключва опасни болести като туберкулоза например.

Учените, направили въпросното изследване, твърдят, че химиотерапията с високи дози не само не е пълноценно лечение на рак, но дори влошава състоянието на пациента. Според тях, химиотерапията прави оцелелите клетки устойчиви на лекарства и така ракът се завръща, но по вече фатален начин.

Новата стратегия не се стреми да изкорени тумора докрай. Оставя се жива малка група от ракови клетки, която обаче е податлива на медикаменти. Така няма опасност болният да се влоши, защото лекарствата не спират да му действат. Нещо, което до този момент беше мираж за много болни.

Демир бозан билки за бъбреци

Екипът на д-р Гейтънбай е установил, че резултатите при едно лечение на рак са много по-добри, ако той се атакува първия път ударно, а след това с малки дози. Учените са убедени, че ако през цялото време се атакува по най-мощния начин, туморът се свива, но при спиране на химиотерапията той се разраства отново. Докато с новата стратегия има шанс ракът да си остане свит с години напред дори и след химиотерапията.


Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *