Учени потвърдиха: Тази билка убива 98% от раковите клетки за по-малко от денонощие!

Учени потвърдиха: Тази билка убива 98% от раковите клетки за по-малко от денонощие!
4.4 (87.69%) 13 votes

Съществува билка, която може да унищожи почти цялия рак на гърдата за по-малко от едно денонощие. Това показаха нови изследвания на американски учени, които направиха важна крачка в битката с най-коварната болест.

Откритието дава основание за големи надежди в лечението на жестокото заболяване. Билка може бързо да се превърне в панацея на рака.  Според списание „Лайф сайънс“, нейното оръжие се нарича артемисинин. Съдържа го растението Artemisia Annua (сладък пелин). Той може да убие 98% от жестокия рак на гърдата, като го прави за по-малко от денонощие, или иначе казано – за около 16 часа, пише в. „Живот без рак“.

Сладък пелин слага края на жестокия рак на гърдата

Сладък пелин слага края на жестокия рак на гърдата

Ако се поема отделно, билката унищожава 28% от туморните клетки. Но в комбинация с желязо тя „изтрива“ рака почти изцяло. При експерименти с нея биоинженерите Хенри Лай и Наредра Сингх от университета във Вашингтон не са засекли промени в здравите клетки на гърдата.

Въпросната билка се среща в Азия и някои части на Северна Америка, разкрива „Уикипедия“. Екстрактът от сладък пелин се използва в Китай вече хиляди години като лекарство срещу малария. Нейният паразит не може да живее при наличие на определено вещество в билката, защото изобилства от желязо.

Засега екстрактът е скъп и трудно се намира, но с нарастващия интерес към билката цената му ще спадне. Френската фирма „Санофи“ обяви, че очаква производство на 50-60 тона артемисин да задоволи широкото търсене на световния пазар, научи екипът на Doctorbg.net.

Учените от Вашингтон в момента изследват влиянието на това растение и върху други видове рак. Има шансове билката да се окаже полезна и срещу още много ракови образувания, освен срещу тези на гърдата.

„Работим усилено и скоро ще имаме резултатите. Надяваме се, че ще можем да спасим не само болните от рак на гърдата, но и много други хора.“ – споделя Хенри Лай.

Отдавна се говори, че сладкият пелин убива рака, но досега не беше потвърдено научно. Вече и това е факт, което е още една стъпка в борбата срещу болестта.


Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *