5 причини защо да изберете хомеопатично лечение

5 причини защо да изберете хомеопатично лечение
5 (100%) 3 votes

Хомеопатичното лечение не е лукс, а реална алтернатива на алопатичната медицина.

Хомеопатията притежава свой набор от инструменти, възможности и приложения, които да го издигнат до нивото на много добра и подходяща оздравителна практика, която да се приложи при голям брой заболявания

Ето най-малко 5 причини защо да изберете хомеопатичното лечение като метод, който ще ви излекува от дадено заболяване, болестотворен проблем или някакъв вид особено неразположение

Първа причина е участието на пациента в лечението. Той участва в процеса напълно съзнателно, с идеята, че той не спазва график като при пиене на синтетични лекарства с множество странични ефекти, а че приема лекарство, което щади организма му и не предизвиква нежелани реакции. Пациентът участва в лечението още от самото начало, чрез самонаблюдение, чрез консултации с хомеопат специалист и чрез стимула за пълното му излекуване.

Процесът потенциране, който се прилага върху хомеопатичните продукти, помага те да бъдат рафинирани до такава степен, че да не съдържат вредни субстанции в себе си. Край на страничните ефекти, край на нежеланите реакции.

Хомеопатията има имуностимулиращ ефект. Тя може да осигури лечение на много хронични алергии и възпаления, на сезонни болести, на тежки фобии и мании по абсолютно безвреден път. За разликата от алопатичната медицина, която за такива случаи има много тежки медикаменти, които могат сериозно да навредят на организма.

Хомеопатичното лечение не нещо скрито, или тайно. Напротив, в България то може да практикувано, определено със закон, от медицинско лице. В този случай, самият лекар е запознат с принципите на медицината и може да реагира, в случай когато хомеопатичното лечение ще бъде много по-добро отколкото традиционната медицина предлага.

Хомеопатията може да бъде лек не само при хронични болести и алергии, Благодарение на клинични изследвания правени през годините от много специалисти, тя доказано има много широк обхват на действие. Всеки човек може да се поинтересува от хомеопатичното лечение, така че да разбере дали то ще помогне в неговия случай.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *