Д-р Неделя Щонова разкри велика победа над рака!

Д-р Неделя Щонова отново прикова вниманието с рубриката си по Би Ти Ви!

Историята на Мартин Дерибеев, който е едва на 14 г., трогна зрителите пред малкия екран. Момчето цели 3 години се е борило със сакром на Юинг. Това е един от най-често появяващите се рак на костите при децата. През 2012 г. детето започва да чувства болки в крака и след няколко прегледа при лекар тежката диагноза става факт, научи Doctorbg.net.

Д-р Неделя Щонова показа историята на Марто пред цяла България в рубриката си в „Преди обед“. Тя бе поканила специалистите, помогнали на момчето да се излекува. Това са турските лекари проф. Харзем Йозгер и проф. Фуля Аолу.

Д-р Неделя Щонова разкри трогателна история за излекуване от рак

Д-р Неделя Щонова разкри трогателна история за излекуване от рак

Именно операцията в Турция спасява Мартин, но не само от смъртта, но и от ампутация на крака. Лекарите в България са били категорични, че трябва да му бъде премахнат крайникът, за да се спре разпространението на рака. Майката Веселина Дерибеева обаче отказала да приеме, че синът ѝ ще стане инвалид и потърсила помощ в южната ни съседка.

Лекарят, спасил Мартин от рак на костите

Лекарят, спасил Мартин от рак на костите

„Щастлив съм да гостувам в това предаване и с този младеж пред мен, който е вече в здраво състояние. Това е най-голямото удоволствие в моята професия – да видиш плода на своя труд. Когато той дойде при мен през 2012 г., туморът му беше огромен. Тогава аз казах на семейството, че ще направя всичко възможно да спася крака на детето им.“ – сподели д-р Йозгер в ефира на БТВ.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

Пред д-р Неделя Щонова той разкри още и най-честите симптоми на рака на костите. Те се появяват първо като болка в крайниците, която не изчезва. При по напреднал стадий може дори да се стигне до счупване на ръка или крак от нищото. Това също е симптом, при това от най-лошите.

Причините, довели до сакром на Юинг, за жалост могат да бъдат и наследствени. Ако майката е преживяла някаква инфекция или радиация в организма си по време на бременността, това би могло да се отрази върху плода именно с появата на този вид рак.

Една от тайните на д-р Харзем Йозгер за успешно възстановяване от отстраняване на злокачествен тумор е чрез метода „Хот дог“, който той самият е създал. Той представлява слагане на биологичен материал от самия пациент, който трябва да запълни оставената празнина.

„Когато се отстранява един тумор, най-важното нещо е да бъде премахнат изцяло, без да остава нищо от него. При злокачествените тумори остава огромна празнина, която трябва да се запълни. Има два начина. Единият е чрез нежива тъкан, т.е. използването на протези, но това с годините може да доведе до проблеми – счупване, разваляне и т.н. Другият начин, който е по-труден, е биологичен. Трябва да се сложат такива биологични материали, които да бъдат собствени за пациента и във времето да се превърнат в негова собствена тъкан.“ – разказа още турският специалист пред колежката си д-р Неделя Щонова.


Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Д-р Неделя Щонова разкри велика победа над рака!

  1. ЗДРАВЕЙТЕ, КАК МОГА ДА СЕ СВЪРЖА С Д-Р НЕДЕЛЯ ЩОНОВА? МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ МИ!

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *