Съветите на д-р Мария Папазова при задържане на вода

Белезите, които сочат, че страдате от задържане на вода, са сутрешната подутост на краката и ръцете, както и торбичките под очите

Не са малко хората, които страдат от задържане на вода.

Д-р Мария Папазова разкри кои са причините, които водят до това състояние, както и начина, по който можем да се избавим от него.

Най-често срещаните причини, водещи до задържане на вода, са липса на витамин В6, пренасищане на организма със сол (натриев хлорид), намалени протеини в организма, венозен застой и претоварване на капацитета на лимфния дренаж.

задържане на вода

Белезите, които сочат, че страдате от задържане на вода, са сутрешната подутост на краката и ръцете, както и торбичките под очите

Д-р Мария Папазова посочва, че един от сигурните начини да се избавите от задържане на вода, е употребата на естествени диуретици. За никого не е тайна, че най-добрите природни диуретици са глухарчето, пъпките на брезата и мишите уши. Изберете си една от трите билки и си правете редовно чай от нея, за да се избавите от неприятното задържане на вода, което води до чувство на подутост и дискомфорт.

Белезите, които сочат, че страдате от задържане на вода, са сутрешната подутост на краката и ръцете, както и торбичките под очите.
Най-ясно личи по глезените, китките и пръстите на ръцете и коленете.

Неприятното задържане на вода обаче би могло да се получи в малкия таз, около корема и дори по протежението на целия крайник. Не е изключено да задържате вода около сърцето, белите дробове и мозъка, което може да се окаже фатално за здравето и живота ви.

Отокът по ставите не само предизвиква болка, а и води до притискане на нервите заедно със затрудненото свиване и разпускане. Отокът може да бъде твърд или мек. Задължително трябва да посетите специалист, тъй като може да предизвика запушване.
Имунната система също реагира на задържаните течности в междуклетъчното пространство. В нередки случаи именно това е причината за възпалителен процес в тъканите, който нарушава цялостната енергия на организма.

Д-р Мария Папазова посочва, че натрупалите се токсични вещества, които са изхвърлили клетките могат да доведат до състаряване на тъканите в течение на времето.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *