Гроб на светец дарява здраве

Вълшебното място се намира в кърджалийско село

Може би всеки един от вас поне веднъж в живота си, си е пожелавал здраве.

Оказва се, че гроб на светец наистина може да ни зари със здраве. Освен това той дарява с енергия и изправя болните на крака.

Гробът даряващ здраве се намира в двора на параклиса „Св. Спас”, разположен в кърджалийското село Резбарци. Преданието разказва, че на това място е паднал ангел от небето.

здраве

Вълшебното място се намира в кърджалийско село

Мистерията около гроба, даряващ хората със здраве остава неразгадана и до днес. Местните хора все още не могат да намерят отговор на въпроса каква е причината за необичайно големите му размери. Според мюсюлманската религия на мястото е падна великан и е издъхнал.

Според друга версия за целебния гроб, той е на свещеник. Като доказателство за това твърдение се посочва, че от него е бил изровен златен кръст, покрит със скъпоценни камъни.
Легендите разказват, че всеки един дръзнал да направи опит да поругае златното бижу бил застиган от тежка болест или от смърт.

Местните твърдят, че не е изключено гробът да е на космически пришълец. Според други този гроб е на патриарх Евтимий.
Каквато и да е истината за произхода на този гроб, то едно нещо е повече от сигурно – той дарява със здраве всеки един, който го посети. Хората са убедени, че притежава мощна целебна енергия с помощта, на която помага на всички.

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

Възрастна жена от близкото село Петлино разкрива, че когато идвали на това място българите от Беломорска Тракия били гладни, дрипави и мизерни, но щом се заселили се замогнали и успели да се изправят на крака за много кратко време.
Според възрастната жена това е начинът на падналия ангел на това място да се отблагодари на хората, че са го погребали с необходимите почести.
Очевидци разказват, че около гроба, даряващ здраве е пълно с народ и допълват, че е излекувал дори хора, които са били отписани от медиците.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *