Разтворът на д-р Иван Шчеглов прави с тялото чудо като от мечтите!

Уникална рецепта с разтвор от морска сол заличава не само болките по тялото, но и прави организма по-здрав!

Острата болка от изгаряне се успокоява за минута-две с компрес от разтвор от морска сол на изгореното място. Такива компреси обаче помагат и в много други случаи на открити рани или на болки в ставите. Оказва се, че това е медицински способ с широко приложение, прилаган от съветски военен лекар, пише „Живот без рак“.

Специалният разтвор от морска сол на д-р Иван Шчеглов помага

Специалният разтвор от морска сол на д-р Иван Шчеглов помага при редица проблеми

През Втората световна война в съветска полева болница работел хирургът Иван Иванович Шчеглов. Той лекувал ранените войници с наситен разтвор на готварска сол. Поставял на замърсените рани кърпа, обилно напоена с него. След 3-4 дни раната ставала чиста, а температурата на болния спадала. След още 3-4 дни изписвали ранените от лазарета. Соления разтвор д-р Шчеглов използвал и за лечение на грануломи на зъбите. За 2 седмици гнойната торбичка във венеца изчезвала.

След войната лекарят започнал да прави превръзки с разтвор от морска сол и при лечението на тумори. Първият такъв случай е при жена с ракова бенка на лицето. От бенката изтичала сиво-кафява течност. Приложен ѝ бил солен разтвор. След четвъртата превръзка туморът се свил и от бенката спрял да изтича секрет, научи Doctorbg.net.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

Как се прави?

Солта във водния разтвор трябва да е не повече от 10%, но и не бива да пада под 8%. Превръзката трябва да може да „диша“, т.е. да е хигроскопична. Добре е да се използва ленена или памучна тъкан (кърпа), която многократно да се пере. В краен случай може да се използва и марля, която да се сгъва на осем слоя.

Разтворът е задължително да бъде достатъчно горещ. На всяка цена напояването на кърпата трябва да бъде средно – нито прекалено напоена, нито обаче и твърде суха. Не се слага нищо върху превръзката, тя се закрепва само с лепенка или бинт.

Как действа?

Напоената със сол превръзка се поставя на болното място. Течността се абсорбира от подкожната тъкан и атакува микроби и вируси. Солта дразни кожата и това води до прилив на кръв. Вследствие на това клетките взаимно се обновяват, а възпаленията и раните минават по-бързо.

Превръзката трябва да стои поне 3 часа и да се сменя всеки ден. Терапевтичен ефект обикновено се постига за между 7 и 10 дни, понякога може да отнеме и още някой друг ден в повече.

Този разтовор от морска сол е ефективен и при настинка или главоболие. Тогава се препоръчва да се пренощува с кръгова превръзка върху челото и задната част на главата.

Ако има инфекция в гърлото или бронхите с кашлица, се слага превръзка не само на главата и шията (3-4 слоя много тънка и мека кърпа), но и на гърба (2 слоя влажна и 2 слоя суха кърпа). Така се остава за през нощта и на сутринта кашлицата вече е само спомен.


Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *