Внимание! Това причинява рак на стомаха

Дори не подозираме, че тези прегрешения могат да ни струват толкова скъпо

В следващите редове ще ви разкрием едни от най-коварните причинители на рак на стомаха, за които дори не подозираме.

Рак на стомаха е сред най-често срещаните онкологични заболявания, което всяка година поваля милиони хора в световен мащаб и отнема живота на немалка част от тях.
Новият доклад на Световната здравна организация, който се позовава на резултатите на Американския институт за изследване на рака сочи, че данните за злокачествените тумори на стомаха са повече от притеснителни.

рак на стомаха

Дори не подозираме, че тези прегрешения могат да ни струват толкова скъпо

Вероятно дори не сте и подозирали, че една от причините за скорострелното нарастване на броя на поразените от рак на стомаха, е редовният прием на спиртни напитки. Немалка част от българите разпускат вечер именно с домашна ракийка, без дори да имат представа за пагубните последствия, които нанася тя върху организма им.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

Сред останалите рискови фактори за появата на рак на стомаха, който както вече казахме отнема живота на немалко хора всяка година, е животът с наднормено тегло.
Напоследък се забелязва притеснителната тенденция все повече деца и младежи живеят с наднормено тегло. Често пъти причината за появата на този проблем е обездвижването или неправилното хранене. Разбира се има случаи, в които наднорменото тегло се дължи на някакво заболяване, но те са сравнително рядко срещани.

Този факт идва да ни покаже, че колкото по-нездравословно живеем, тъпчейки се с вредни храни и обездвижвайки се, толкова повече увеличаваме шанса да паднем в плен на коварния рак на стомаха. Ако пък това страшно заболяване, отнемащо живот ни се размине, то нищо не ни гарантира, че ще се размием с инфаркта и инсулта, които също се нареждат сред водещите заболявания, причиняващи смърт.

Третото прегрешение, което може да ни доведе до главата коварния рак на стомаха, е честият прием на преработено месо. Според данните поместени в доклада на Световната здравна организация, приемът на над 50 грама преработено месо всеки ден повишава риска от появата на рак на стомаха с 18%.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

2 коментара по “Внимание! Това причинява рак на стомаха

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *