Ето как да се избавите бързо от сенната хрема

Преборете проблема с билки

Хората, които са в плен на сенната хрема са наясно колко неприятна е тя.

Сезонът на полените е повече от мъчителен за хората, страдащи от тази болест.
Докато останалите се наслаждават на слънчевите лъчи и разходките на открито, хората, попаднали в плен на сенната хрема се борят с непрестанно течащия нос, допълнен от насълзените им очи.

Макар да ви звучи като нещо съвсем обичайно, със сигурност не е никак приятно. Спомнете си за моментите, в които сте изпадали в подобно състояние, притиснати от някоя настинка или грип и ще добиете представа как се чувстват тези хора.

сенната хрема

Преборете проблема с билки

Приемът на антихистамини донякъде успява да се пребори със сенната хрема, но пък предизвиква друг проблем – вялост, сънливост и постоянно чувство на умора.
Имайте предвид, че не е задължително да приемате медикаменти, за да се справите с този нелек здравословен проблем. Бихте могли да замените успешно лечението с билки.

Една от билките, които ще ви помогне да се справите успешно с проблема, е копривата. Достатъчно е да приемате по две чаени чаши чай от коприва в най-рисковите месеци и сами ще се убедите колко добре ще ви се отрази. Копривата е известна с мощните си антисептични свойства. Освен това ще укрепите организма си и ще се почувствате заредени.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

Другото полезно съчетание е от гинкобилоба и пикногенола (екстракт от средиземноморски бор).
Миксът от тези две съставки ще подобри значително не само кръвообращението ви, а и работата на имунната ви система. Освен това възпират освобождаването на хистамин, който е отговорен до голяма степен за алергичната ви реакция към полени.

Не на последно място е шипката. Тя притежава мощна комбинация, нормализираща отговора на имунната система при срещата с алергизиращите полени. Редовната употреба на чай от шипки, особено в рисковите месеци може да ви избави от сенната хрема.
Установено е, че страдащите от тази болест изпитват недостиг на биофлавоноиди и витамин С, които се съдържат в немалки количества в шипката.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *