Няколко изпитани лека срещу хипергликемия (висока кръвна захар)

Поддържането на оптимални стойности на кръвната глюкоза намалява риска от появата на усложнения при диабетиците

Всеки диабетик е наясно колко е неприятно да си с хипергликемия (висока кръвна захар).

Това състояние кара хората, страдащи от диабет да се чувстват отпаднали, нервни, разконцентрирани и постоянно жадни. Освен това неприятната хипергликемия нанася сериозни увреждания върху организма. Голяма част от уврежданията на диабетиците се дължат именно на коварната хипергликемия.

Принципно нивото на кръвната захар се регулира от човешкото тяло, но то не може да се справи самостоятелно, ако не получи помощ и от вас.

хипергликемия

Поддържането на оптимални стойности на кръвната глюкоза намалява риска от появата на усложнения при диабетиците

Храната, която приемате играе огромна роля за нивата на кръвната захар. Някои храни са в състояние да я повишат за много кратко време, докато други я повишават плавно.
Така например храните богати на въглехидрати, навлизат бързо в кръвта и покачват рязко кръвната захар.

Разбира се има и храни, които подпомагат производството на хормона инсулин, който регулира нивото на кръвната захар по естествен начин.
Основното правило за доброто здраве на всеки един диабетик е да поддържа нивото на кръвната захар в оптимални граници, тъй като по този начин свежда до минимум риска от появата на усложнения.

Демир бозан билки за бъбреци

Най-сигурният начин да избегнете коварната хипергликемия, е да се храните правилно, предпочитайки храните, които е усвояват по-бавно от организма. Такива например са зърнените храни. Недобре контролираният диабет води до сериозни циркулаторни проблеми.

Другият сигурен начин да се избавите по-бързо от хипергликемия, е да правите упражнения. Превърнете в навик сутрешните тренировки, тъй като по този начин ще намалите приема на медикаменти и ще поддържате нивото на кръвната захар в оптимални граници.
Като бонус ще намалите значително и теглото си, което е основен показател за риска от появата на диабет.

Хранете се 5-6 пъти на ден на малки порции, вместо по 2-3 пъти на ден, но поемайки големи порции. Избягвайте и употребата на сладки и газирани напитки, тъй като те също ще повишат рязко кръвната ви захар.
Не на последно място избягвайте стреса, тъй като той оказва огромна роля върху здравословното състояние.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *