Изпитани методи за премахване на зъбен камък у дома

Ще ви струват жълти стотинки, а са изключително ефикасни

Всички сме наясно, че процедурата по премахване на зъбен камък в зъболекарския кабинет не е никак евтина.

Ако не можете да си го позволите или не ви се дават толкова много пари за подобна процедура, можете да то премахнете благодарение на тази изпитана рецепта. Неприятният зъбен камък може да се премахне и в домашни условия и то само за броени секунди.
За целта са ви необходими само две съставки, които, ако по някаква причина нямате у дома, можете да откриете в най-близкия квартален магазин и ще ви струват жълти стотинки.

премахване на зъбен камък

Ще ви струват жълти стотинки, а са изключително ефикасни

Гадният зъбен камък се появява основно в резултат на неправилната устна хигиена. Не са малко хората, попаднали в негов плен, но пък за сметка на това малцина са в състояние да го премахнат у дома.
Най-хубавото на тези начини за премахване на зъбен камък не съдържа химикали и както вече казахме – няма да ви излезе скъпо.

Трябва да знаете, че натрупването му често пъти води и до пародонтоза.
В следващите редове ще ви разкрием два изпитани метода за премахване на зъбен камък.
Ето ги и тях:

Метод 1
Вземете една кафена лъжица сусамови семена и ги дъвчете, без да ги поглъщате. След като ги сдъвчете толкова хубаво, че да ги превърнете в каша, изплюйте и си измийте зъбите със суха четка, без паста. Сусамовите семена играят ролята на нежна шкурка, която ще почисти плаката по зъбите ви.
Прилагайте метода всеки ден, докато не се избавите от зъбния камък.

“Фигурин

Метод 2
За втория начин за премахване на зъбен камък дори няма да ви се наложи да се разхождате до магазина, тъй като този продукт със сигурност присъства във всеки български дом. Става въпрос за солта. Поръсете малко морска сол върху четката и измийте забите си, както обичайно. Най-добре е да прилагате този метод два-три пъти седмично, за да постигнете оптимални резултати.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *