Внимание! Този често използван медикамент предизвиква инфаркт

Това е един от най-масовите медикаменти, изписван срещу различни видове болка

Данните от проведено наскоро изследване сочат, че едно от лекарствата, което се използва масово за премахване на болка, предизвиква инфаркт.

Ако се питате кой е медикаментът, който предизвиква инфаркт, веднага ще ви отговорим, че става въпрос за добре познатия ви Диклофенак. Той е аналгетик от групата на нестероидните противовъзпалителни средства.

Великобританският специалист Патриция Мак Гетиен и канадският специалист Дейвид Хенри настояват медикаментът, за който е доказано, че предизвиква инфаркт да бъде изтеглен възможно най-бързо от аптечната мрежа.

инфаркт

Това е един от най-масовите медикаменти, изписван срещу различни видове болка

Двамата учени твърдят, че продължителната употреба на това лекарство повишава с 40% риска от появата на коварното заболяване, което може да ви коства живота.

Диклофенакът предизвиква не само инфаркт, а и редица други тежки заболявания на сърдечносъдовата система.
Проведените от авторите на изследването наблюдения сочат, че медикаментът, който предизвиква инфаркт продължава да е сред най-често изписваните лекарства в 15 държави в световен мащаб и присъства в списъка с медикаменти от първа необходимост в 74 държави.

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

За съжаление обаче поради една или друга причина стряскащите резултати от проведеното изследване не са стигнали до голяма част от медиците. Незнайно защо, макар да съществуват достатъчно основания Диклофенакът да бъде изтеглен от световния фармацевтичен пазар, това не се случва.
Представител на британския медицински съюз посочва в интервю за „Дейли Телеграф”, че при голяма част от пациентите употребата на този медикамент води до превишаващи риска странични ефекти.

Лекарството е подходящо за краткотрайна употреба при наличието на силни болки и то за изключително кратък период от време и в ниски дози.
Принципно обезболяващите са изключително опасни за хората, които вече имат прекаран инфаркт.
В хода на изследването става ясно, че всички нестероидни противовъзпалителни препарати увеличават значително риска от смърт при хората, които ги приемат.

Другият често изписван медикамент от тази група е Ибопруфенът. Приемът на един от вата медикамента в продължение на повече от седмица увеличава значително риска от внезапна смърт.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *