Сигналите, с които организмът ви алармира, че страдате от липса на магнезий

Този елемент участва в над 320 процеси в организма и е от огромна важност

Често пъти организмът ни алармира за проблемите, но ги подминаваме с лека ръка.
Хранителните дефицити и в частност липса на магнезий са едни от най-често срещаните здравословни проблеми, които подминаваме, без да им обърнем необходимото внимание, докато нещата не се задълбочат.

Хроничните хранителни дефицити съсипват здравето на немалко хора. Един от най-често срещаните хранителни дефицити е липса на магнезий, който е един от основните елементи, необходими на тялото за извършване на важни процеси. В същото време не можете да си набавите достатъчно количество от него от приема на храна.

липса на магнезий

Този елемент участва в над 320 процеси в организма и е от огромна важност

Магнезият се съдържа в храни като ядки, семена, зелени листни зеленчуци, магнезий и др. храни, които като че ли сме изхвърлили от менюто си.

Ето как организмът ни алармира, че страда от липса на магнезий.

Виенето на свят, безпокойството и гърченето са сред най-често срещаните проявления, издаващи, че страдате от липса на магнезий.
Сред множеството симптоми са и загубата на паметта, объркване, цистит, калиев дефицит, който пък може да предизвика раздразнителност и задържане на течности, мигрена, сърдечни проблеми, мускулни крампи, хипертония, депресия, сърдечни проблеми, астма, чернодробни болести, затруднено поглъщане, чревни проблеми, тремор, умора, запек, остеопороза, гадене, дихателни затруднения, диабет тип 2, безсъние и др.

Демир бозан билки за бъбреци

Вероятно от всичко написано до тук вече сте се убедили, че хроничната липса на магнезий не е никак малък проблем и трябва да му се обърне сериозно внимание.
Този елемент участва в над 300 процеса в човешкото тяло, което го превръща в изключително важен за организма ни.
Магнезиевият дефицит може да доведе до сериозни здравословни проблеми, така че не го подценявайте.

Един от начините да се избавите от коварната липса на магнезий е да слагате по-често на трапезата си храни, които са богати на този елемент. Както вече споменахме това са ядките, зелените листни зеленчуци, семената, риба скумрия и др.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *