Ноктите на краката също могат да са красиви

   За да изглеждате привлекателни и не губите самочувствие трябва да полагате специални и редовни грижи за вашите крака. Често се сблъскваме с проблеми, засягащи ноктите като пожълтяване, удебеляване, нащърбване, гъбички и др. Причина за това могат да бъдат нездравословно хранене, нараняване на нокътната повърхност, генетични предразположения, заболявания и други.

Погрижете се за ноктите на краката. Използването на специални пили, нокторезачки, заздравители, лосиони, ексфолианти и кремове могат да помогнат за набавянето на кислород, който е необходим и помага за подобряване на състоянието и вида им.

На пазара се предлага богата гама от медицинска козметика, насочена изцяло за поддържане на ноктите на краката. Продуктите са под формата на кремове и гелове за мазане или таблетки за орален прием, които доставят подхранващи за ноктите вещества.
Медицинската козметика е съставена главно от витамини и урея. Уреята премахва удебеляването и пожълтяването по ноктите, тъй като действа като естествен овлажняващ агент.

Както всички знаем витамините са полезни за целия организъм. Те подхранват и заздравяват нокътя и подсилват функцията на кутикулата или така наречената мъртва кожа. Аминокиселините също допринасят за здравия вид на ноктите – цистеинът подсилва производството на кератин. Кератинът е белтък, които изгражда нокътя.

Ако решите да започнете лечение и подобряване вида на ноктите на краката, се консултирайте с козметик или специалист, които да ви препоръчат правилната медицинска козметика.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Ноктите на краката също могат да са красиви

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *