Ето как се решава най-добре проблемът с болки в ставите!

Истината за лечение на болки в ставите – такава, каквато всеки човек трябва да знае!

При артрит ставите болят от всяка промяна на времето и темепратурата, от стрес и напрежение. Но с правилно хранене болката се облекчава, пише в. „Живот без рак“.

Думата „артрит“ е гръцка и значи „възпалена става“. Но това са цяла група болести. Остеоартритът например възниква при травма на ставата, при възпаление в ставната капсула или от старост. Ревматоидният артрит е автоимунен. При него защитните механизми на тялото не разпознават своите клетки в ставите и ги атакуват като чужди. Причината за артрита невинаги може да се установи. Когато се установи в юношеска възраст, го наричат идиопатичен, понеже е неясен и може би вроден, научи Doctorbg.net.

Болки в ставите - избавете се сами от тях!

Болки в ставите – избавете се сами от тях!

Днес изпитващият болки в ставите постоянно пие лекарства и се маже с мехлеми. За да се избави от проблема обаче, той трябва да промени някои неща в живота си – да се движи повече, да ограничава стреса и да се храни правилно. Но какво в случая означава „правилно“?

Значи да се ядат храни, които ограничават активността на особен вид белтъци – цитокините. Това са малки сигнални белтъчни молекули, които при възпаление се секретират от едни специфични клетки на имунната система. Омега-3 мастните киселини от храната забавят тяхната активност. Има ги в мазните риби – сьомга, треска, риба тон, скумрия. Северните народи, които ядат редовно такива риби, по-рядко боледуват от артрит въпреки студения климат. Достатъчно са по 100 гр. риба дневно.

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

Лененото семе също е доста богато на омега-3 мастни киселини, а маслото от него се предлага в аптеките. Добре е да се добавят в яденето по 2 суп. лъж. на ден.

Нарът пък забавя активността на един цитокин – интерлевкин 16. Ето защо сокът от нар е ефикасен при болки в ставите.

Простагландините (друг агент при възпаление) се забавят с конюгирана (свързана) линолова киселина. Има я в козето и кравето мляко.

Зехтинът съдържа веществото олеокантал, което потиска простагландините. 3-4 суп. лъж. зехтин действат обезболяващо като таблетка ибупрофен.

Джинджеролът, който се съдържа в джинджифила, действа срещу цитокините и простагландините.

Показател за възпаление в тялото е повишеното ниво в кръвта на С-реактивния белтък. 25-30 гр. растителни влакна дневно го свлаят.


Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *