Топ еликсири за прочистване на черния дроб

Този орган е от огромна важност и е натоварен с множество задачи

Всеизвестен е фактът, че трябва да се прави редовно прочистване на черния дроб, за да го избавим от шлаките и токсините в него и да улесним значително работата му.

Черният дроб е химическата лаборатория на човешкия организъм и е един от най-важните органи. Необходимо е да се полагат редовни грижи за него, за да не се стигне до момент, в който да не може да изпълнява функциите си.
Този орган е нагърбен с голяма част от задачите в човешкия организъм. Той е зает с детоксикацията му, с регулирането на метаболизма, прочистването на кръвта, абсорбация и съхранение на витамини, синтез на плазмени протеини и др.

прочистване на черния дроб

Този орган е натоварен с доста задачи и неправилното му функциониране оказва пагубно влияние върху доста органи и системи в организма

Ако този орган не функционира добре, това се отразява пагубно и върху останалите органи и системи в човешкия организъм.
Ето еликсирите за прочистване на черния дроб, които можете да приемате ежедневно, за да сте сигурни, че този важен орган ще функционира правилно:

“Фигурин

Една от най-добрите напитки за прочистване на черния дроб е зеленият чай. За ползите от тази напитка се е изговорило и изписало много. Съдържащите се в него катехини притежават мощно антиоксидантно свойство, елиминиращо мастните натрупвания в черния дроб и оказва стимулиращо действие върху функцията му.

Фрешът от грейпфрут е идеалната напитка, с която можете да започнете деня си. Освен, че ще ви освежи той е и с редица полезни функции за организма. Фрешът от този цитрус върши чудеса за детоксикация на целия организъм и укрепване на лимфната система. Може да се приема ежедневно, а най-хубавото е, че няма никакви странични ефекти.

Сокът от моркови също е много добро средство за прочистване на черния дроб. Витамините и минералите, които се съдържат в него не само прочистват този жизненоважен орган, а защитават организма от инфекции.

Съдържащата се в ябълките ябълкова киселина превръща прясно изцедения ябълков сок в следващото ефективно средство за прочистване на организма и в частност на черния дроб.

Не на последно място по важност сокът от червена боровинка също притежава мощно прочистващо свойство.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *