Избавете се моментално от сърцебиенето ето така!

Понякога то се появява без видима причина

Сърцебиенето е изключително неприятно усещане, което може да ви споходи по всяко време.

Причините за появата му, са различни като сред най-тривиалните сред тях са напрежение, стрес и хормонални смущения. В тези случаи реакцията на организма се изразява под формата на сърцебиене, при което потърпевшият усеща учестен пулс и треперене.

Понякога напрежението може да се появи без никаква видима причина. Представителите на силния пол и дамите са еднакво засегнати от този проблем.

В следващите редове ще ви разкрием два лесни метода, с които можете да се избавите бързо от сърцебиенето, без оглед на това каква е причината, която го е предизвикала.

Първият метод, благодарение на който можете да се избавите от сърцебиенето за по-малко от минута е т.нар. „Метод на дълбокото дишане”.

сърцебиене

Понякога то се появява без видима причина

Единственото, което трябва да направите, за да овладеете сърцебиенето е да поемете колкото е възможно повече въздух, но задължително дълбоко, след което го издишайте бързо.
Упражнението е лесно за изпълнение и трябва да бъде изпълнено няколко пъти. Най-добре е да се прави, докато не усетите, че сърцебиенето започва да намалява.
Макар само по себе си дълбокото дишане да не е в състояние да успокои сърцето, то ще забави значително натовареността му.

Вторият метод е т.нар. „Метод на студената вода”.
При него е необходимо да налеете студена вода. Вдишайте дълбоко въздух и потопете лицето си във водата като го задържите възможно най-дълго време.
По всяка вероятност този метод ще ви се стори доста краен, но той наистина действа, тъй като стимулира блуждаещия нерв, оказващ влияние на сърдечната честота.

“Фигурин

Като потопите лицето си в студената вода, тялото веднага изпраща сигнал за забавяне на метаболизма, което пък допринася на свой ред за забавянето на сърдечната честота.

Запомнете, че в случаите, в които сърцебиенето е с продължителност по-дълга от 20 минути, придружено е с виене на свят и болка, то задължително трябва да потърсите спешна лекарска помощ.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *