Доказаха го: Вижте природния убиец на рака!

При всеки един вид на коварната и много жестока болест рак се стига до сериозни размишления и изследвания за лечението, което би могло да спаси човешкия живот!

Когато става дума за най-смъртносносната болест рак, опитите за спасение винаги са били търсени и в природата. Последното изследване от университета на Илинойс доказа, че победата над това коварно заболяване може да дойде чрез хрян, пише в. „Живот без рак“.

Болест рак - победете я с хрян!

Болест рак – победете я с хрян!

Хрянът може да е неугледен, но в него са открити съставки, които прочистват организма, изхвърляйки от него свободните радикали. Известно е, че именно последните са големият причинител на една болест так, припомня Doctorbg.net.

„Ние знаехме, че хрянът е полезен за здравето, но направихме проучване дали това не е заради активацията на определени детоксикиращи ензими. После го документирахме.“ – казва д-р Мосба Кушад.

Екипът му е засякъл и измерил съдържанието на антираковите вещества, наричани глюкозинолати. В хряна те са 10 пъти повече, отколкото в броколито например, което е набедено от години за суперхрана.

„Това не означава да ядете хрян на кило. Знаете, че нищо предозирано не е хубаво. Ефект се постига и от само една чаена лъжичка дневно.“ – добавя Кушад.

“Фигурин

По време на въпросното изследване екипът е търсел продукти на гюкозинолатната хидролиза, която активира прочистващите ензими. Били са съпоставени количеството и активността им в 11 сорта хрян, растящи в Америка. На пазара те се предлагат в 4 категории според диаметъра и дължината на корена. Оказало се, че най-много алилов изотицианид (AITC) има хрянът с най-дебел корен, но пък хрянът от втората категория е с повече цианов епитопропан (CETP).

Двете съставки са различни, като втората е с по-слабо антираково действие. Все пак откриването ѝ е важно според Кушад, тъй като досега не се е знаело, че я има в хряна. Колкото до AITC, той е незаменим в менюто, защото се усвоява от организма почти изцяло (90%), обясни Мосба.


Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *