Парадокс: Отрова лекува рак! (Откритието, което шашна Европа и Америка)

Невероятно! Нещо, което по принцип е отровно, се явява много важен елемент в борбата при лечение на рак!

Френски учени откриха, че с една от най-прочутите отрови – арсена и съединенията му като двуарсенов триокис или арсеник, може да се лекува рак на кръвта, съобщи в. „Монд“. Той унищожава специален белтък, захранващ раковите клетки, и спира развитието им.

Лечение на рак на кръвта с арсен!

Лечение на рак на кръвта с арсен!

За пръв път тази теория е изложена преди години от известни китайски учени от университета в Харбин. Те установяват, че при пациенти със сравнително рядък вид левкемия арсенът забавя или напълно спира хода на болестта. Екипът докладва в списание „Сайънс“, че 10 години е следил пациентите и резултатите са показали, че за този период 30% от тях са в пълна ремисия, твърди в. „Живот без рак“.

Учени от университета „Дени Дидро“ вече са се заели с разработването на препарат с арсен, който да може да се използва масово при лечение на рак на кръвта. Изследва се и влиянието на тази отрова върху други болести.

Големите надежди на медиците са свързани с това, че засега те са установили, че аресенът има много по-малко странични ефекти, отколкото химиотерапията. Ако успее да се постави точната доза, лечението ще бъде много по-полезно, защото то не води до отслабване на имунитета, не потиска функцията на костния мозък и косата не окапва.

“Демир

Все пак специалистите предупреждават, че аресенът не бива да се взима самоволно от пациента, защото е токсичен и в грешни дози може да доведе до кожни язви, натравяне, анемия, стомашно-чревни смущения и други неприятности. Затова трябва винаги да се приема по предписание от лекар.

Доктори от университета в Калифорния в момента проучват влиянието на арсена и върху друг вид рак – този на гърдата. Засега са установили, че има полза, понеже в 50% от случайте се сваля рискът от преждевременна смърт.

В китайската медицина арсенът присъства от векове. Той се предписва срещу какво ли не – безсъние, депресия, раздразнителност, дори се счита, че лекува сифилис, туберкулоза и ангина. В Европа и Америка все още се подхожда с леко недоверие към него, понеже по принцип е отрова, но нещата вървят към обрат, научи Doctorbg.net.


Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *