Д-р Мария Папазова разкри причините за задържането на вода и начините за избавяне от този проблем

Със затопляне на времето проблемът сякаш се утежнява допълнително

Д-р Мария Папазова синтезира основните причини, които водят до задържането на вода, както и начините, чрез които можем да се избавим от този проблем и то с помощта на природни средства.

Задържането на вода е проблем, който измъчва немалко хора, особено в летните горещини. Тогава всички те имат усещането, че проблемът им се утежнява допълнително заради неприятното усещане за тежест и подутост не само в крайниците, а и по цялото тяло.
Основните причини, водещи до задържането на вода (екстрацелуларна течност) са:

задържането на вода

Със затопляне на времето проблемът сякаш се утежнява допълнително

– претоварване на капацитета на лимфния дренаж
– недостиг или липса на витамини от групата В6
– недостатъчно количество протеини в организма
– прекомерна употреба на сол, която води до пренасищане на организма
– венозен застой

“Фигурин

Течностите от междуклетъчното пространство би трябвало да се оттичат безпроблемно чрез лимфната система, но поради различни причини понякога това не се получава или поне не с темповете, с които би трябвало да се случва.
Водата е един от основните градивни елементи на организма – в тялото ни тя е 70 %, в костите около 30%, а в мозъка – 80%.

Д-р Папазова разкри кои са най-добрите билки с диуретичен ефект, които могат да ви избавят от проблема със задържането на вода.
Ето ги и тях:

ГЛУХАРЧЕ
Тази билка стимулира секрецията на хормона инсулин, стяга венците, оказва цялостно положително въздействие върху панкреаса, притежава сериозно количество витамин В и не на последно място има диуретични свойства.

БРЕЗОВИТЕ ПЪПКИ
Пъпките на брезата също са сред отличните естествени средства с диуретичен ефект, които биха ви помогнали за решаването на проблема.

ОРТОСИФОН
Този чай не само подпомага отделянето на жлъчен сок, а оказва положително влияние върху бъбреците и прочиства черния дроб. С приема на чая, диурезата се увеличава между два и три пъти.

МИШИ УШИ (Рънянка)
Притежават силно изразено детоксикиращо действие, действат ускоряващо върху обмяната на веществата и са много добър диуретик.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *