Проф. Александър Чирков разкри какво спасява сърцето в жегите

Специалистът е категоричен, че жегите могат да бъдат фатални за хора със сърдечни проблеми и хипертония

Най-добрият кардиохирург проф. Александър Чирков разкри какво спасява сърцето в летните горещини.

За никого не е тайна, че летните жеги крият сериозни рискове за хората със сърдечни проблеми.
Проф. Чирков уточнява, че те са пагубни не само за сърцето, а и за всички останали органи в човешкото тяло.

Жегите карат сърцето да забърза неколкократно работата си, тъй като се губи голямо количество течност в извънклетъчното пространство. Това пък от своя страна води до изсъхване на клетките в организма и на тези на миокарда често пъти предизвиква сърдечен удар.

спасява сърцето

Специалистът е категоричен, че жегите могат да бъдат фатални за хора със сърдечни проблеми и хипертония

Според проф. Чирков това, което спасява сърцето в летните горещини е любимата на мнозина българи лятна супа – тараторът.
Специалистът препоръчва ежедневна консумация на таратор в горещите летни дни. Именно той е средството, което със сигурност спасява сърцето.

В същото време обаче ще трябва да се откажете от мазните храни, пържолите и сланините. Залагайте основно на леки храни, много плодове и зеленчуци и разбира се салати.
Приемът на повече вода в жегите не само е препоръчителен, а дори е задължителен, ако искате да се избавите от сериозни здравословни проблеми като инсулт и инфаркт например.

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

Проф. Чирков посочи, че с основание хората със сърдечни проблеми се плашат много от летните горещини. Той посочва, че без да преувеличава високите температури могат да се окажат фатални за хора, които имат проблеми със сърцето.
Хипертониците също трябва да спазват желязна дисциплина като не излизат навън в часовете, в които слънчевите лъчи са най-парещи и да не ходят дълго по жегата.

Тъй като тези хора губят много по-бързо от останалите извънклетъчна течност именно в топлото време пациентите със сърдечни проблеми се увеличават.
Другото, което спасява сърцето в парещите летни дни е приемът на сериозно количество вода и взимане на няколко хладни душа на ден. По този начин се уравновесява телесната температура.
Що се отнася до хората със сърдечни проблеми, които са избрали да прекарат отпуската си на плажа, трябва да използват ранните сутрешни часове и следобедните – след 16 ч.


Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *