Домашен мехлем за експресно лечение на напукани пети

През лятото петите са незащитени и кожата е податлива на изсушаване

Никак не е приятно да сте с напукани пети, особено през летния сезон, когато хвърляте обувките и слагате чехли и сандали.

Обикновено най-честите причини, които водят до напукани пети са гъбичните инфекции или суха кожа.
Освен това през летния сезон стъпалата ви не са защитени от вредната околна среда, което изсушава допълнително кожата и се стига отново до проблема напукани пети.

За да се избавите от неприятните напукани пети не е достатъчно да киснете краката си във вода, щом се приберете от работа. Необходимо е да им обърнете малко повече внимание и да приложите специална маска или мехлем.

напукани пети

През лятото петите са незащитени и кожата е податлива на изсушаване

Ще ви разкрием една изключително ефикасна рецепта за лечение на напукани пети. За да си приготвите у дома този мехлем, се нуждаете от:
½ ч.ч. мед
1 ч.ч. брашно
½ ч.ч. зехтин
2 ч.ч. овесени ядки
1 голяма купа
1 голяма лъжица

Тази смес е отлична скраб за напукани пети. Комбинацията от мед, зехтин и овесени ядки има мощен успокояващ ефект, почистват и хидратират кожата като ви помага да се избавите от досадните пукнатини.

Като резултат трябва да получите гъста и доста лепкава смес. Нанесете я върху петите си като трябва да сте особено внимателни да не се образуват бучки и натрупване на сместа върху кожата. Към петите и палците на краката се отнасяйте с повишено внимание.
Ако все пак се стигне до натрупване на съставките на едно място, добавете няколко капки зехтин или някакво етерично масло и разнесете.

“Фигурин

Скрабта се нанася върху засегнатите места посредством леки кръгови движения като правите лек масаж в продължение на 15 минути.
След като я нанесете върху целия засегнат участък я оставете да действа 15-20 минути. Накрая изплакнете добре краката си, подсушете ги и ги намажете с подхранващ крем. Ще останете изненадани от експресния ефект на тази бърза и лесна домашна смес за лечение на напукани пети.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *