Топ съставки, които ще ви избавят от задържането на течности

Решете проблема с употребата на някой от тези естествени продукти

Никак не са малко хората, които страдат от задържането на течности, което е изключително неприятно и създава сериозен дискомфорт.

Задържането на течности се появява при натрупването на прекомерно количество вода в тъканите на тялото.
Само по себе и то не е заболяване, но пък е симптом за наличието на здравословен проблем като храносмилателни проблеми, бъбречни проблеми или високо кръвно налягане например.

задържането на течности

Решете проблема с употребата на някой от тези естествени продукти

Сред най-очевидните симптоми, които разкриват задържането на течности, са подуването на крайниците, което в нередки случаи е съпроводено с чувство на умора и дори болка.
Обикновено до развитието на това състояние водят различни фактори като хормонални проблеми, липса на активна физическа дейност, прием на прекомерно количество сол и др.

В следващите редове ще ви разкрием няколко естествени съставки, които ще ви избавят от задържането на вода.

Диня
Този летен плод съдържа ликопен, който е изключително мощен антиоксидант и забавя действието на свободните радикали в организма.
Освен това тя е богата на изключително полезни вещества, които стимулират елиминирането на токсините, подобряват кръвообращението и работата на храносмилателната система.

Морков
Морковът може да бъде намерен на пазара по всяко време на годината. Сокът от този зеленчук е изключително богат на полезни вещества и е с диуретично действие, което изкарва отпадъчните вещества заедно с течностите.
Освен това съдействат за предотвратяване на ракови заболявания, подобряват значително зрението и ускоряват метаболизма.

“Фигурин

Краставици
Водата съставлява 90% от този зеленчук. Краставиците обаче съдържат изключително полезни минерали, които благоприятстват прочистването на бъбреците и елиминират пикочната киселина.

Целина
Съдържащите се вещества в целината улесняват значително отделянето на остатъчните вещества, натрупани в бъбреците и подпомага елиминирането на пикочната киселина.
Можете да я консумирате по няколко пъти на ден, без никакви притеснения.

Домати
Те също подпомагат регулирането на течностите в организма. Приемът на натурален доматен сок по няколко пъти дневно ви гарантира, че ще пречистите кръвта и ще блокирате действието на свободните радикали като по този начин ще държите доста болести далеч от вас.
Доматите имат диуретично и прочистващо действие, което ги прави особено полезни при задържането на течности в организма.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *