Антибиотик от черния дроб на акула в помощ на медицината!

  Открита е съставка Скуаламин  (squalamine) в черния дроб на  акула, която е ефективна срещу  редица заболявания и може да  предизвика революция в  съвременната медицина.
Компонентът  може да помогне  за лечението на заболявания от  тропически инфекции и жълта треска, до хепатит тип А, C и D. Потвърдено е, че той е безвреден при лечение на хора и има функцията на „антивирусен агент“. При многократни изследвания учените откриват, че Скуаламин има антивирусно действие срещу човешките патогени, свързани с някои форми на хепатит, за които до този момент не е открито лечение.

Компонентът също така предпазва и от вируси, които „атакуват“ черния дроб и кръвните клетки и тъкани. Предполага се, че други съставки в организма на акулите  имат свойството да предпазват от дихателни вирусни инфекции.

Скуаламина е открит през 1993 г. от д-р Михаел Залслоф. Той е използвал антибиотика в клинични изследвания, свързани с лечение на туморни заболявания.  Д-р Залслоф открива, че той спира растежа на бързо развиващите се кръвоносни съдове, като тези, които се намират в растежа на туморите. Освен това повлиява благоприятно при лечение на някой заболявания на ретината.

Според доктора морските хищници имат много ефективна, имунна система. До сега никой не може да даде обяснение защо акулите са толкова издръжливи.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *