Шокиращо: Виж как Кака Лара лекува стомаха си! (Болката минава за 5 минути)

При лечение на гастрит или други болки в стомаха, породени от нередовно хранене, е нужна спешна помощ!

Знае се добре, че днешният живот принуждава хората да вредят на организма си. Главната вреда, която те си причиняват, е лошият режим на хранене, изпълнен с некачествени хранителни продукти. Това поражда проблеми със стомаха като гастрит, колит или дори язва, а понякога и по-тежки неща. Всичко това се получава поради създалото се трудно храносмилане – причината за много от болестите днес, установи Doctorbg.net.

Пий мента за лечение на гастрит и други стомашни проблеми!

Пий мента за лечение на гастрит и други стомашни проблеми!

Лазара Златарева обаче е открила бърз и лесен начин да побеждава болката. От години тв водещата използва само една напитка за тази цел и тя е леко шокираща, тъй като става въпрос за алкохолната напитка мента.

Сам по себе си алкохолът вреди на организма, особено когато е в по-големи количества. Ментата обаче е малко по-особен случай, понеже в нея се съдържат сухи листа от мента, които са накиснати в алкохол. А е добре известно, че растението мента е полезно за стомаха.

По принцип чай от мента е най-препоръчваното средство при лечение на гастрит и други стомашни неприятности, но Кака Лара твърди, че действието на чая е твърде бавно и трябва да се чака за отминаване на болката, докато с алкохолната мента тя спира до 5 минути след започване на консумацията.

“Фигурин

„Често ме боли стомахът и когато се случи, пийвам по 100 гр. ментичка. Минава ми почти мигновено. Още докато я пия, усещам как вътре в мен хранителните вещества се разграждат и тежестта изчезва. Знам, че не е полезно да се пие алкохол, но по една чашка мента ми изглежда съвсем в рамките на нещата.“ – споделя звездата от „Един милион желания“.

Тя все пак е на мнение, че човек не бива да се увлича с ментата, а и няма нужда да го прави, защото след първите 100-150 гр. облекчението идва.

Трябва да се знае обаче, че в случая става въпрос за чиста мента, а не за ментов ликьор, който също се продава по магазините. Вторият няма същия ефект и по-скоро ще ви навреди. Също така ментата не бива да бъде разреждана с лед, тъй като така ще изгуби голяма част от концентрацията си.


Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *