Проф. Александър Чирков направи изненадващо разкритие за сърцето

Проф. Александър Чирков направи изненадващо разкритие за сърцето
5 (100%) 1 vote[s]

Често пъти това състояние се превръща в причина за остра сърдечна недостатъчност

Проф. Александър Чирков, който е признат за невероятен кардиолог не само в рамките на страната ни, а и в чужбина направи неподозирани разкрития за сърцето.

Често пъти всички ни казват, че сърцето се натоварва доста сериозно от негативните емоции и ни препоръчват да ги избягваме максимално.
Знаете ли обаче, че сърцето ви може да се пръсне и от… щастие?
Проф. Чирков е категоричен, че тази силна емоция не само може да доведе до сериозни проблеми с този жизненоважен орган, а може да го спре от раз.

Това състояние в медицината се нарича кардиомиопатия такоцубо и представлява вид неисхемична кардиомиопатия по време, на която внезапно се развива нетрайно намаляване на способността на сърдечния мускул (миокарда) да се свива.

 

сърцето

Често пъти това състояние се превръща в причина за остра сърдечна недостатъчност

Често пъти това състояние се превръща в причина за остра сърдечна недостатъчност, разкъсване на стомашните стени и стомашни аритмии.
Както вече споменахме, състоянието се нарича кардиомиопатия такоцубо. Наименованието му идва от това, че когато се разпука горната част на сърцето визуално прилича на японски капан за октоподи (тако цубо).

Такъв вид кардиомиопатия може да бъде предизвикана от силни преживявания, каквато е не само стресът, а и силното щастие.
Учените са доказали, че в нередки случаи щастливите събития водят до проблеми със сърцето.
Резултатите от изследванията на 1750 човека от цял свят сочат, че това заболяване може да бъде диагностицирано при различни силни емоции.

Няма спор, че по-голямата част от случаите на кардиомиопатия, са предизвикани от тъжни събития като развод, смърт на близък човек и др.
По-рискова група за това заболяване, са представителките на нежния пол като средната им възраст е около 65 години.

Проф. Чирков е категоричен, че не само кардиолозите, а и хората трябва да обръщат сериозно внимание на сърцето и емоциите, на които го подлагат.
Той подчертава, че в нередки случаи след тържества по различни поводи, хо-чувствителните хора влизат в болница с болка в гръдния кош заради силните емоции, които са преживели.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *