Забавете развитието на болестта на Алцхаймер ето така

Този пробив на учените е от огромно значение

Болестта на Алцхаймер представлява нелечимо дегенеративно заболяване.

То обаче може да бъде забавено във времето с тези няколко лесни трика, които ще ви представим в следващите редове.

Учените са стигнали до заключението, че консумацията на някои храни забавя сериозно развитието на болестта на Алцхаймер.
Става въпрос за добре познатите на всички червено вино и черен шоколад, както и на сладките и ароматни малини, които освен всичко друго, са изключително полезни за здравето.

болестта на Алцхаймер

Този пробив на учените е от огромно значение

Експерти от Медицинския център към университета в Джорджтаун са стигнали до извода, че ресвератролът, който се съдържа в храни като гроздето, виното, малините и черния шоколад може да помогне сериозно на болните от това заболяване.
При извършеното изследване открили, че естественото съединение води до сериозно забавяне на психическото разстройство при хората, страдащи от болестта на Алцхаймер.

Според екипа това се дължи на способността на ресвератролът да намалява значително вредните имунни молекули и пречи на пробиването им на мозъчната тъкан, която вече е ощетена от възпалението, което причинява болестта на Алцхаймер.
Учените са на мнение, че ощетяването е предизвикано от събирането на анормални протеини, увреждащи и унищожаващи невроните.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

Резултатите от проведените изследвания сочат недвусмислено, че молекулите могат да доведат до сериозно възпаление в кръвта, която достига до кръвно-мозъчната бариера.
Ресвератролът обаче притежава свойството да блокира тази бариера и да намали значително броят на протеините, които успяват да я пробият.

По този начин възпрепятства възпалените молекули да пробият мозъчната тъкан.
При изследванията са били използвани специфични молекули от цереброспиналната течност, която е била взета от участниците, попаднали в плен на болестта на Алцхаймер, които били разпределени в две групи.

Едната група била подложена на влиянието на плацебо ефекта, докато другата била третирана с ресвератрол количество равно на 1000 бутилки червено вино
Резултатите от проведения опит сочат недвусмислено, че на хората от групата, на която е било приложено това вещество, са успели да забавят значително развитието на болестта.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *