Мария Игнатова: С тази индийска рецепта болест не ме лови!

За предпазване от рак и други жестоки болести – взимайте уникалната напитка чай от кардамон!

Няма шега, нито измама, когато се твърди, че кардамонът е сред най-полезните подправки на нашето време. Той е в състояние да детоксикира организма, да го предпази от възпаления, проблеми в сърдечно-съдовата система и дори да го спаси от поява на ракови образувания, пише Lekar.bg.

Мария Игнатова е сред известните личности, които редовно ползват кардамон. Той се явява основно нейно средство за поддържане на тонуса и енергията в организма ѝ.

Пийте чай от кардамон и няма да сгрешите!

Пийте чай от кардамон и няма да сгрешите!

За целта тв водещата си прави чай от кардамон, който консумира всяка сутрин. Той е по индийска рецепта и резултатът е специален йога-чай, изискващ доста съставки за приготвянето си.

Рецепта:

Слагаме 0,5 л. вода на котлона и чакаме да кипне. После отдръпваме съда от там и поставяме в него 1 ч. лъж. черен чай, който е на листа. Изчакваме 2 мин. и сипваме 1 ч. лъж. корен от джинджифил, който е предварително настърган. После добавяне и самия кардамон. Нека той бъде зелен и около 30 гр. След това слагаме и 30 гр. канела.

Поставяме отново всичко на котлона до завирането му, след което пак го отдръпваме. Подслаждаме със съвсем малко мед, може и кафява захар. Може да сипете и 1-2 зрънца черен пипер, но не е задължително.

“Демир

Така уникалният чай от кардамон става готов. Той трябва да бъде изпиван в цялото си количество веднъж дневно (т.е. всичко, което направихме до момента, се консумира наведнъж). Можете да го пиете всяка сутрин, преди да закусите. На празен стомах въздействието му върху организма ще бъде по-силно.

„От години пия чай от кардамон и съм много доволна. Той ме пази от всичко лошо, затова не съм боледувала от много време. Чувствам се винаги свежа с него.“ – споделя Мария Игнатова.

Тази рецепта може да бъде прилагана по-интензивно при настинка. Тогава преди всяко хранене може да се пие чаят. Това ще ви вдигне на крака до края на деня.

Кардамонът не губи свойствата си и в кафето. Ако сте любители на кофеиновата напитка, слагайте по няколко зрънца всяка сутрин в нея и ще пазите здравето си.


Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *