Внимание! Тези болки крият сериозен риск за здравето ви

Вземете навременни мерки, преди да е станало твърде късно

Често пъти биваме измъчвани от болки, които подминаваме с лека ръка, без дори да си дадем сметка, че всъщност са аларма, че животът и здравето ни са в опасност.

В следващите редове ще ви запознаем с опасните болки, които в никакъв случай не трябва да бъдат пренебрегвани.
Това, което трябва да знаете е, че различните болки по тялото са знак за различни проблеми с някой от органите ви.

Вместо да ги пренебрегвате с лека ръка най-добре е да посетите специалист, който да уточни откъде идва проблемът, преди да е станало твърде късно.

болки

Вземете навременни мерки, преди да е станало твърде късно

Така например често пъти хората пренебрегват болки от вътрешната страна на лявата ръка или в гърба. Тези болки обаче са червена лампичка, че имате сърдечни проблеми, а в нередки случаи се появяват и като първи признаци на инфаркт.

Болките в гърба пък може да са знак за хроничен панкреатит, проблеми с панкреаса или стомаха.
Не пренебрегвайте и болки в пъпа, тъй като те може да са сигнал за сериозно възпаление на тънките черва, на което трябва да бъде обърнато внимание.
Не е изключено пъпът да ви боли и при наличието на апендицит.

Болката в дясната илачна ямка пък може да е сигнал за апендикс или проблеми с дебелото черво.
Болката в долната част на корема, бедрата и гърба може да е знак, че имате проблем с бъбреците. Често пъти този проблем се диагностицира трудно при наличието на такава болка, тъй като се разпространява нашироко.

Болки в предната или задната част на таза, или и на двете места е знак за проблеми с пикочния мехур. Най-добре е да посетите специалист при първа възможност, без да отлагате дълго във времето.
В случай, че дамите усетят болка или дискомфорт и от двете страни в долната част на корема, трябва да посетят гинеколог, тъй като това може да е сигнал за проблем с яйчниците.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *