Край на инсулиновите инжекции за хората, страдащи от диабет

Над 420 милиона души страдат от това заболяване в световен мащаб

Вече се вижда края на неколкократното ежедневно инжектиране на инсулин за хората, страдащи от диабет.

Припомняме, че хората, които страдат от диабет трябва да си набавят инсулина по изкуствен начин, тъй като техния панкреас или е спрял изцяло да произвежда този хормон или частично и количеството, което произвежда е недостатъчно.
Все още милиони хора по света си осигуряват дневната доза инсулин чрез инсулинови писалки. Разбира се има и такива, които са на инсулинови помпи, но и те не им спестяват убождането, макар че е по-рядко в сравнение с писалките.

диабет

Над 420 милиона души страдат от това заболяване в световен мащаб

Тези дни световните медии гръмнаха с новината, че краят на инжектирането на инсулин за хората, страдащи от диабет наистина е близо.
Екип от учени е разработил специална капсула, която ще осигурява необходимото количество от хормона.

По всичко личи, че в новия метод за лечение на диабет няма нищо свръхестествено, но досега е имало определени пречки, които е трябвало да бъдат преодолени.
Със сигурност въпросните капсули ще са много по-привлекателни за диабетиците пред ежедневното убождане и то по няколко пъти.

Проблемът за диабетиците на инсулин да си набавят хормона с хапчета се криеше в стомашния сок, който разтваря желатиновата капсула и така инсулинът навлиза в организма още преди да е дошъл моментът, в който трябва да си свърши работата.
Новата технология обаче е на път да реши този проблем.

Тя се нарича Cholestosome и доставя инсулин в организма на пациента, без да му позволява да се разпръсне още в стомашно-чревния тракт.
Специалната липидно-мембранна формула, с която са обградени новите капсули се съпротивлява ефективно на стомашния сок.
Проведените тестове върху лабораторни плъхове са дали отлични резултати. Предстои новото лекарство да бъде изпитано и върху хора.

Ако при тестовете върху хора не създаде някакви проблеми, то ще бъде вкарано в употреба, което означава, че ще бъде сложен край на ежедневните убождания за диабетиците.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *