Симптоми, издаващи, че ще бъдете застигнати от инфаркт след около месец

Симптоми, издаващи, че ще бъдете застигнати от инфаркт след около месец
Оценете статията

Посетете специалист, преди да е станало твърде късно

Коварният инфаркт редом с инсулта, са сред основните причини за смъртност в страната ни.

Специалисти издават, че опасният инфаркт бива предсказан от няколко симптома, месец преди да се случи. На практика това дава възможност да се вземете в ръце и да направите всичко възможно по силите си, за да го избегнете.

Сред основните причини, водещи до инфаркт, са ежедневният стрес, на който е подложена голяма част от населението, както и нездравословното хранене.
Животът на бързи обороти, какъвто е днешният, също дава своят принос за появата на коварния инфаркт.

инфаркт

Посетете специалист, преди да е станало твърде късно

След като научите симптомите, предхождащи инфаркта, ще имате възможността да вземете навременни мерки и да го избегнете.

Сърдечният удар се предхожда от около месец по-рано от следните симптоми:

Загуба на въздух
Ако сърцето ви получава по-малко кръв от количеството, с което е свикнало, това е знак, че белите ви дробове получават по-малко кислород. Тези две системи са в пряка зависимост една от друга. Ако имате проблеми с въздуха, задължително се консултирайте със специалист.

Болки в гърдите
Не бива да пренебрегвате този симптом, тъй като в гърдите ви се събира натиск, който няма къде да отиде. Посещението при специалист не само е наложително, а е задължително.

Умора
Сърцето получава значително по-малко кръв в резултат на събирането на артериите. Поради това то започва да бие по-учестено, отколкото е необходимо и вие чувствате непрестанна умора.

Световъртеж и студена пот
Върху притока на кръв в мозъка оказва влияние и лошата циркулация. Този симптом е много рискован, тъй като може да доведе до обърканост. В никакъв случай не го пренебрегвайте.

Слабост
Не на последно място по значение е усещането за слабост. Както вече споменахме свиването (събирането) на артериите пречи на мускулите да получават това, което са свикнали. Този факт ги прави слаби и се стига до там, че дори започвате да падате и да се наранявате.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *