Мястото на затлъстяване издава здравословните ви проблеми

Този проблем е в челните позиции на общественозначимите заболявания

Мнозина подценяват като цяло проблема затлъстяване, без дори да подозират, че той е показател за други здравословни проблеми.

Областта на тялото ви, в която се забелязва затлъстяване може да разкрие много за здравословното ви състояние.
Безспорно проблемът затлъстяване е един от основните проблеми на новото време. Световната здравна организация алармира, че по света 1.9 млрд. възрастни са страдали от затлъстяване през 2014 година.

затлъстяване

Този проблем е в челните позиции на общественозначимите заболявания

На практика този показател сочи, че 40% от възрастното население по света страда от затлъстяване. И това не е най-лошото. Основният проблем е, че около 41 милиона деца под 5-годишна възраст също са регистрирани с наднормено тегло през 2014 година.

“Фигурин

Изследователите са категорични, че най-важното за хората, страдащи от затлъстяване е да разберат къде се корени проблемът.

Така например тези, които трупат мазнини в горната част на тялото трябва да са наясно, че е в резултат на редовно преяждане.
Този тип затлъстяване е сред рисковите фактори за появата на диабет тип 2, хипертония и редица други здравословни проблеми.

Подутият корем пък най-често е в резултат на прекомерна употреба на алкохол. В този случай трябва да включите физически упражнения и балансирана диета, за да разпръснете тлъстините.

Затлъстяване в долната част на коремната област издава, че може би страдате от депресия и тревожност. Можете да се избавите от стреса като се запишете на курсове по йога и включите серия от физически упражнения.

Тлъстините в долната част на тялото се срещат по-често при жените.
Обикновено затлъстяването в краката и то чак до долната им част се появява при бременност.

Важно е да знаете за рисковете, които крие затлъстяването. То е сред общественозначимите болести, които обаче могат да бъдат излекувани с малко усилия. Задължително трябва да включите балансирано хранене и повече физически упражнения и движение, за да се избавите не само от този проблем, а и от всички оставали, които ще го последват.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *