Симптомите, които алармират за проблеми с бъбреците

Вземете мерки, преди да е станало твърде късно

Често пъти тялото ни алармира, че нещо не е наред, но пренебрегваме симптомите с лека ръка. Организмът съобщава отрано и за проблеми с бъбреците, стига да успеем да разчетем правилно сигналите.

Припомняме, че основната функция на бъбреците е прочистването на кръвта от всички отпадни продукти, които биха довели до сериозни здравословни проблеми.
Разбира се като всеки друг орган бъбреците може да излязат от строя. Организмът сигнализира отрано при проблеми с бъбреците, но често пъти пренебрегваме симптомите, приемайки ги за едва ли не нещо нормално.

Специалистите съветват да бъдете малко по-отговорни към здравето си и да вземете мерки още при първите симптоми за проблеми с бъбреците.

проблеми с бъбреците

Вземете мерки, преди да е станало твърде късно

Ето и кои са сигналите, които организмът ни дава при проблеми с бъбреците:

Възпаление и подуване
Това са едни от най-често срещаните симптоми, но въпреки това се приемат за нещо нормално. Често пъти отокът се появява в краката, корема, глезените и ръцете.
При все, че този симптом подсказва за различни заболявания, най-често той е признак на бъбречна недостатъчност.

“Фигурин

Пъпки и обриви
Несъвършенствата по кожата се появяват поради натрупването на голямо количество токсини в кръвта. Често пъти обривът е съпроводен от сърбеж. Необходима е спешна детоксикация, за да се реши проблемът.

Промяна в уринирането
Ако забележите промяна в уринирането като трудност, пенеста урина, намалено количество на урината, често уриниране през нощта, парене при уриниране, тъмна урина и остър мирис, задължително посетете специалист.

Чувство на умора
Бъбреците произвеждат хормон, контролиращ образуването на еритроцити, които са преносители на кислород в тялото. При бъбречна недостатъчност се произвежда по-малко количество от този хормон и тъканите получават по-малко кислород, което води до постоянно усещане за умора.

Чувство за студ
Намаленият брой на червените кръвни телца водят до увеличаване на риска от поява на анемия.
В такива случаи при хората с бъбречна недостатъчност се появява не само чувство за постоянна умора, а и усещане за студ. Те не могат да се стоплят дори да стоят дълго време на слънце.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *